Nyheder

GirlTalk

Nyheder

Pigerne bestemmer, hvordan de vil hjælpes ud af mistrivsel

Hvordan kommer vi den stigende mistrivsel blandt piger og unge kvinder til livs? Det er hovedspørgsmålet på GirlTalks konference ”Pigeliv anno 2021”, der afholdes på Christiansborg den 25. oktober.

Sisterhood er ikke som de fleste andre projekter. I Sisterhood er det målgruppen for projektet, der har bestemt indholdet af det. Derfor startede projektplanlægningen også med et spørgeskema og en række interviews med 15-18-årige piger. Godt 800 piger er blevet spurgt ind til deres trivsel og hvilke initiativer, de foretrækker i forhold til at afhjælpe mistrivsel.

På top fem over emner, som de adspurgte piger ønsker at tale om, er: 1. Lavt selvværd, 2. Håndtering af tanker og følelser, 3. Ensomhed, 4. Negative tanker om at skulle være perfekt og 5. Problemer med negative tanker om krop og udseende. Desuden udtrykker de et ønske om at mødes om noget kreativt, samtidig med at de taler med andre piger, der har det svært. Helst i en ramme, der er adskilt fra deres skole, ikke er for klinisk og hvor de har frihed til at byde ind, som de ønsker.

Når man laver noget, imens man snakker, så er det ikke ligesom at være til f.eks. et møde, hvor man skal kigge hinanden i øjnene, imens man fortæller om alt det, der gør ondt indeni.
- Anonym pige i Sisterhood-undersøgelsen

Med de adspurgte pigers anbefalinger og ønsker for øje blev Sisterhood etableret som pilotprojekt i fire byer, hvor 15-18-årige piger mødtes i grupper to timer ugentligt otte gange. Deltagerne kæmpede med mistrivsel i form af ensomhed, lavt selvværd, spiseforstyrrelse, selvmordstanker, selvskade m.m. Og resultaterne er gode.

  • 70% er gladere efter deltagelse i Sisterhood
  • 50% er blevet bedre til at tro på, at de er gode nok, som de er
  • 40% er blevet bedre til at forstå sig selv og andre
  • 30% selvskader mindre
  • 90% vil anbefale Sisterhood til en veninde

I optakten til Sisterhood gennemførte GirlTalk et mindre litteraturstudie (delrapport 1), der udpegede tre hovedfaktorer i forhold til mistrivsel blandt piger og unge kvinder; ensomhed, stress og kropsutilfredshed. Erfaringerne i Sisterhood stemmer overens med studiet og supplerer det ved at indsamle og afprøve målgruppens egne anbefalinger.

I Sisterhood er pigerne kommet til orde - både i forhold til erfaringer og ønsker til udformning af projektet. Resultaterne taler deres eget sprog og understreger værdien af at inddrage målgruppen i udformningen af forebyggende og afhjælpende initiativer. Det budskab tager vi med os på konferencen på Christiansborg og med os ind i fremtiden.
- Stifter og direktør, Anna Bjerre

Læs rapporten her

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
32 Resultater