Send dit spørgsmål
A,
15. marts 2023

Skoleskift eller ej?

Kære Girltalk

Min datter havde et hårdt efterår, hvor hun ikke havde det særlig godt i skolen. Hun blev ofte meget ked af det og følte sig alene og utryg, som resulterede i grædeture og nogle gange kunne hun ikke fortsætte skoledagen og tog hjem. Det har stille og roligt bygget sig op over de sidste par år.

Hun kæmper med sig selv hver dag. Hun er introvert og prøver, så godt hun kan, at være mere talende og social. Hun har ikke nogen rigtige venner i klassen (7. Klasse) og hun er meget alene i sin fritid. Dog går hun til sport 2 aftener om ugen.

Vi talte i juleferien om et evt skoleskift kunne hjælpe hende. Men her i starten af det nye år er det gået lidt bedre i skolen, så vi aftalte at se tiden an. Dog er det stadig svært for hende at komme ind på livet af de andre piger og langt fra hver dag, hun føler sig, som en del af gruppen.

Jeg er i syv sind om vi skal tage beslutningen for hende og flytte hende til en anden skole og spørgsmålet er om det vil blive bedre for hende i en ny klasse. Hun har selv svært ved at sige hvad hun helst vil. Så hvis der skal ske noget er det nok os der skal beslutte det for hende.

Hun er lige startet i et EmpowR forløb og hun prøver at arbejde med sig selv. Men det ændre ikke på at det er den samme pigegruppe hun “kæmper” med i skolen..

Mon I har hørt om andre introverte, som har haft glæde af skoleskift?

Mvh A

Læs hele brevet

GirlTalks svar

Kære A

Tak for dit brev. Det er et rigtig godt og svært spørgsmål, du stiller. Der er derfor ikke noget entydigt svar, men jeg vil gerne dele mine refleksioner om et skoleskift med dig.

Først og fremmest er det altid en stor støtte for børn og unge, når deres mor og far er aktive i at hjælpe og støtte, når man synes nogle ting i livet er svært. Det er også betydningsfuldt, at I lytter og inddrager jeres datter, men skoleskift er et stort spørgsmål, og derfor de voksne, der skal træffe den endelige beslutninger, hvilket I også lyder til at være parate til.

Jeg lægger også mærke til, at I har sat noget i gang i forhold til jeres datter, da hun går i et EmpowR- forløb. Det vil uden tvivl give hende redskaber til at være den hun er, og til at håndtere de ting, som hun bøvler med.

Når børn er introverte, kan det være sværere at få kontakt med andre, især hvis de andre piger fremstår som snakkende og livlige. Introverte kan have behov for et længere tilløb for at opleve et tilhørsforhold. I hendes alder går tingene stærkt i forhold til hvem, der er inde og hvem der er ude af en venindekreds, og når man samtidig er i en alder, hvor man skal finde sig selv, og der sker mange forandringer, så gør det ikke tingene nemmere.

Det er positivt, at hun to gange om ugen går til sport, og at hun, på trods af, at hun synes det er svært, ikke har opgivet at gå i skole og være sammen med andre. Det viser, at hun har mod og styrke til at håndtere udfordrende situationen. Spørg eventuelt ind til, om der er situationer med kammeraterne, som hun synes er lettere at håndtere end andre. Hvad gør hun der? Kan den erfaring overføres til de svære og mere krævende situationer?

Det fremgår ikke af dit brev, om I er i dialog med skolen. Har skolen iværksat noget, for at få jeres datter inkluderet i fællesskabet? Det er altid en god ide at få skolens perspektiv, og måske kan de også komme med forslag og input, som kan hjælpe jeres datter til bedre trivsel.

I forhold til skoleskift, så er det meget krævende for de fleste at skifte skole. Det kan sagtens være, at et skift vil være godt for hende, men det kan også være, at hun vil opleve de samme udfordringer på den ny skole. Så hvis I vælger et skoleskift, så skal I være forberedte på, at der også her skal arbejdes for at blive en del af fællesskabet, og at hun får brug for jeres støtte i denne proces.

Fordi hun er startet i EmpowR, er det måske en god ide at se tiden lidt an, og afvente om hun kan overføre det hun lærer i EmpowR til hendes hverdag. Et råd kunne derfor være at vente med at tage den endelige beslutning om skoleskift til hun er færdig i EmpowR.

Jeg håber ovenstående refleksioner kan hjælpe jer videre. Hvis du har flere spørgsmål eller har lyst til at tale med en rådgiver, er du meget velkommen til at booke en samtale. Du kan booke en samtale til vores forældrerådgivning her.

 

De bedste hilsner

Susanne, Frivillig rådgiver 

Del dine tanker med os

Vi svarer på dit brev så hurtigt som muligt. Vi sender en mail, når vi har svaret dig. Du kan også læse svaret her på siden.





Brevkasse for forældre

I GirlTalks brevkasse for forældre svarer vores rådgivere på spørgsmål om alt det, der relaterer sig til at være forælder til en ung. Vores rådgivere har alle en relevant børne- eller sundhedsfaglig uddannelse og ungdomsfaglig erfaring. Brevkassen er anonym. Breve og svar der kan have relevans for andre forældre vil blive delt på vores hjemmeside.

Send dit spørgsmål

Filtre
Send dit spørgsmål
Filter brevkasse

Vil du vide mere om:

  • Forældrerollen
  • Mistrivsel
  • Selvværd
  • Fællesskaber

Alder:

  • 10 år
  • 11 år
  • 12 år
  • 13 år
  • 14 år
  • 15 år
  • 16 år
  • 17 år
  • 18 år
  • 19 år
  • 20 år
  • 21 år
  • 22 år
  • 23 år
  • 24 år
  • 24+ år
Vis flere filtre Vis færre filtre
13 Resultater