Støt kampen mod mistrivsel

Støt kampen mod mistrivsel

Sammen styrker vi unges mentale trivsel med hurtig adgang til gratis hjælp og støtte, og ved at få mistrivsel på den politiske dagsorden. Ingen skal lades i stikken!

Bliv Medsøster i GirlTalk

bliv en del af girltalk

For 2,5 kr om dagen kan vi sikre en pige gratis rådgivning. Lige nu kan vi ikke nå at gribe alle! Hjælp os med at være til stede, når piger deler tunge tanker om mindreværd og selvskade. Bliv fast støtte - 'Medsøster' - og få en velkomstgave som tak. <3

Hvorfor kæmper vi for bedre trivsel?

53% af pigerne i en 9. klasse

føler sig 'ofte kede af det' og næsten lige så mange har dårligt selvværd.

+7.000 beskeder hvert år

får vi fra piger, der savner en at tale med. Vi kan ikke nå at svare alle.

25% af vores samtaler

handler om svære tanker omkring selvmord, selvskade og ensomhed.

Med din støtte, fortsætter kampen ...

Vi kæmper imod den stigende mistrivsel i samfundet; vi kæmper for en fremtid, hvor unge hurtigt kan få den hjælp, de har brug for. Vi kæmper for et samfund, hvor livet bag skærmen skiftes ud med sociale fællesskaber, og hvor der IKKE sættes unødvendigt politisk pres på unge i uddannelsessystemet. Og kampen er desværre nødvendig, fordi:

Hvad siger forskningen?

De nyeste tal fra skolebørnsundersøgelsen (august 2023) viser, at det står skidt til med de unges mentale helbred. Her svarede piger i 9. klasse at:

  • 53% af pigerne ofte var kede af det
  • 11% af pigerne var godt tilfredse med livet
  • 50% af pigerne havde lavt selvværd

Tallene afspejler tidligere undersøgelser blandt unge i udskolingen og op til midten af tyverne. Den triste udvikling har været konstant over 10 år. Generelt oplever flere piger end drenge tegn på mistrivsel, men mistrivslen hos drenge stiger også. De seneste undersøgelser peger på, at vi må forvente, at mistrivslen stiger, hvis ikke vi handler nu.

Hvad går din faste støtte til?

Som Medsøster er du med til at styrke pigers trivsel, både med tilbud til den enkelte og politisk pres. Konkret arbejder vi med:

  1. At tilbyde piger fra 12-24 år gratis rådgivning på chat og SMS, så ingen føler sig alene
  2. At nedbryde fordomme sammen med modige unge der deler ud af erfaringer fra ungdomslivet
  3. At skabe sociale fællesskaber i hele landet for piger, der har brug for et safe-space
  4. At få unges mistrivsel højt på den politiske dagsorden ved at være til stede i den offentlige debat

En gave til dig <3

Sammen med Jytte Abildstrøm, Ditte Hansen, Helin Erdem, Rikke Gøransson, Signe Thielsen og Rose Svane, siger vi TAK til dig, der vælger at tage kampen mod mistrivsel op, sammen med os i GirlTalk.

Lige nu får nye støtter et 'MEDSØSTER MOD MISTRIVSEL' krus eller en MEDSØSTER plakat signeret af Illustrator Laura Mørk i velkomstgave. Vi har begrænset antal, så vent ikke. Tilmeld dig nu.

 

Bliv Medsøster mod mistrivsel

Hvem kan blive medsøster?

Vi er mange, der står sammen om at stoppe mistrivslen. Derfor er medsøsterskab for alle, der gerne vil være en del af GirlTalk fællesskabet, uanset køn. Mød tre af vores medsøstre her: Sæpór Kristinsson, Pernille Skipper og Anna Bjerre.

Bliv Medsøster og støt GirlTalk fast