Hjælp os med at stoppe mistrivslen

Hjælp os med at stoppe mistrivslen

Hver tredje pige i alderen 16-24 år har et dårligt mentalt helbred, halvdelen har et højt stressniveau, og mere end hver femte elev i 9. klasse har skadet sig selv med vilje.

 

Det er voldsomme tal, der kræver handling. 

 

Derfor slår vi nu alarm over den eskalerende mistrivsel med hjælp fra Sanne Salomonsen, Trine Dyrholm, Annika Aakjær og Janni Pedersen.

 

Med en række kampagnefilm, der tager afsæt i fortællinger fra GirlTalks brevkasse, viser vi, at der bag hver eneste statistik gemmer sig et ungt menneske af kød og blod, som er ved at knække i forsøget på at leve et ganske normalt ungdomsliv.

 

Den stigende mistrivsel skal bekæmpes nu - og vi har brug for din hjælp!

KRÆV HANDLING FOR UNGES TRIVSEL: SKRIV UNDER!

Alt for mange unge mistrives. Derfor har vi samlet en række anbefalinger til det nyvalgte folketing i et manifest mod mistrivsel. Hjælp os med at råbe politikerne op. Skriv under her.

Læs og skriv under

Hvad siger forskningen?

De seneste tal fra Den Nationale Sundhedsprofil viser, at 34,4% af 16-24-årige kvinder har dårligt mentalt helbred og 52,3% har et højt stressniveau. Tallene er steget markant fra målingen i 2013 til 2017 og igen i 2021. Skolebørnsundersøgelsen fra 2018 viser samtidig, at 40% af de 15-årige piger er kede af det ugentligt, og 42% af de 13-årige piger er nervøse mindst en gang om ugen.

 

Generelt oplever flere piger end drenge tegn på mistrivsel, men mistrivslen hos drenge stiger også. Der er ingen simple forklaringer på, hvorfor ungdommen har det så svært, men forskere peger ofte på et øget samfundstempo, omfattende reformer på skoleområdet, præstations- og perfekthedskultur og sociale medier som hovedårsagerne. 

De seneste undersøgelser peger også på, at vi må forvente, at mistrivslen stiger, hvis ikke vi gør noget nu. 

Hvad gør GirlTalk?

I GirlTalk arbejder vi for, at ingen piger skal mistrives. Gennem gratis og anonym chat- og sms-rådgivning, samtalegrupper, psykologsamtaler, en podcast og foredrag støtter og hjælper vi unge piger med de mange udfordringer og valg, der følger med et ungt liv. Desuden støtter vi pårørende gennem en rådgivnings- og formidlingsindsats.

Vi får omkring 8000 henvendelser årligt.

I GirlTalk er der plads til alle spørgsmål og alle problemer. Vi plejer at sige, at intet er for stort og intet er for småt. Det betyder, at vi rådgiver om alle facetter i ungdomslivet. Fra spørgsmål om pubertet og venskaber til selvskade og selvmordstanker. Vi rummer det hele - og det gør vi, fordi vi tror på, at mistrivsel skal forebygges og det kræver, at unge har et sted at gå hen med deres tanker og følelser, før de vokser sig uoverskuelige.

Se filmene: 'Pigetanker er ikke altid for sarte sjæle'

 

Se video

 

Se video

Læs mere om kampagnen her