Hver 5. pige skader sig selv...

Hver 5. pige skader sig selv...

Girltalks rådgivere hjælper hver dag piger ud af selvskade, men vi har brug for din hjælp, hvis vi skal kunne hjælpe endnu flere.

At over 20 % af alle teenagepiger har skadet sig selv er en skræmmende kendsgerning. Desværre peger nyere forskning på at coronakrisen har fået dette tal til at stige endnu mere. 

 

I Girltalk hjælper vi pigerne ved at lytte til dem og ved at give dem redskaber til at håndtere svære følelser med sundere copingstrategier end fx selvskade. Det gør vi via vores chatrådgivning, samtalegrupper, vores digitale univers og lokale indsatser. 

 

Vores indsatser virker

I Girltalks EmpowR samtalegrupper er selvskade et gennemgående tema, og vores evalueringer viser, at samtalegrupperne mindsker selvskade blandt pigerne. Derfor vil vi så gerne hjælpe endnu flere piger.

 

 

Det er, som om jeg ikke har flere tårer at græde. Jeg er ked af det og mangler bare at komme ud med det på en eller anden måde.
- Pige 15 år, GirlTalks brevkasse

 

Derfor har vi brug for din støtte 

Girltalk er en mindre NGO med begrænsede midler. Vi er derfor dybt afhængige af donationer fra private, virksomheder og fonde for at kunne imødekomme det stigende antal henvendelser.

 

Hjælp os med at gribe en pige, før hun skader sig selv:

      • Send PIGE til 1416. Så støtter du GirlTalk med 100 kr. (+ alm. sms-takst)
      • Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 40621
      • Støt med et valgfrit beløb, via formularen nedenfor

Ønsker du at støtte med et større beløb via bankoverførsel eller faktura (fx som virksomhed), så skriv til donation@girltalk.dk.

 

Når du støtter Girltalk, er du med til at sikre, at vi kan hjælpe endnu flere unge piger, der fx kæmper med selvskade, selvmordstanker, spiseforstyrrelser og ensomhed.

 

Tak til alle jer, der støtter vores sag.

 

Hvad er selvskade?

Selvskade er en copingstrategi, der bruges til at rumme svære følelser ved at påføre sig selv fysisk skade og dermed lindre de psykiske smerter. Selvskade er dog særligt farlig, fordi gentagne tilfælde af selvskade øger risikoen for selvmord og varig skade på både krop og sjæl.

Giv en pige et liv uden dybe ar

Flere piger selvskader

De nyeste tal peger på, at corona-pandemien har resulteret i en stor stigning blandt unge piger, der selvskader. Vi møder pigerne på Girltalk chatten, samt i vores lokale indsatser, som fx EmpowR samtalegrupperne - begge steder hjælper vores frivillige ungerådgivere med at finde på alternative copingstrategier, der er mere hensigtsmæssige for pigerne.

I Girltalk hjælper vi samtidig den enkelte pige ved at bygge bro til forældre eller øvrige pårørende, så hun får den fornødne støtte og hjælp fra sine omgivelser.

 

Læs mere om Girltalk her