Chat med os nu
Skriv et brev
Sofia, 16 år
03. juli 2023

Ensom sammen med andre

Hej. Jeg er lige gået ud af 9. Klasse og føler mig ekstremt ensom. Men jeg elsker at være alene. Jeg føler mig mest ensom når jeg er sammen med andre.

Jeg har igennem hele min skolegang været det sorte får blandt pigerne i min klasse. Og jeg forstår godt hvorfor. Jeg har gjort og sagt nogle dumme og mærkelig ting, samt løjet om mig selv, for at virke mere interessant. Jeg har vel nok formodet at folk så godt gad at være sammen med mig. Det gjorde de også for en kort stund. Indtil de enten begyndte ikke at tro på mig, eller bare fik nok.
Så kom Corona. Der klikkede jeg virkelig med to piger i min klasse. Vi gik ture sammen, og ville altid FaceTime. Her gik jeg i 6. Klasse. Endda da vi var ude at gå tur, fortalte jeg en historie(løgn) om noget jeg havde oplevet. Min veninde spurgte mig så om det passede, hvilket jeg selvfølgelig sagde ja til. Hun spurgte så igen om det var løgn, og at det var okay hvis det var. Jeg rystede på hovedet, og skiftede hurtigt emne.
Her begyndte jeg vel først at mærke konsekvenserne af mine handlinger. Efter Corona (8.klasse) gik jeg ned med angst, stress, og efterfølgende en mindre depression. Det var og er virkelig hårdt. Jeg gik ned på halvt skema, var meget introvert, og kunne næsten ikke rumme at være sammen med andre mennesker. Mine såkaldte veninder lukkede mig også ude, fordi de heller ikke lige kunne forstå mig. Min klasse fik det hele at vide. Og jeg var derefter væk i en uge. Da jeg kom tilbage var folk forstående, men også lidt forsigtige. Som om de næsten ikke turde at være sammen med mig.
Hele vejen igennem 9 klasse har jeg ikke prioriteret det sociale i klassen, det vigtigste for mig var skolen.
Jeg fik af vide af en veninde, at de resterende piger i klassen ofte ville bagtale mig når de var sammen. Av. Jeg har også oplevet at de lavede planer sammen foran mig, uden at invitere mig med. Endnu mere av.

Jeg gik på læseferie i midt maj, og havde stort set ikke set nogle, udover til eksamenerne. Fordi jeg ikke følte at jeg havde nogle at snakke med.
Nu hvor sommerferien er kommet, ved jeg heller ikke hvad jeg skal gøre. Jeg føler mig ekstremt ensom, og træt. Jeg er for nyligt stoppet til psykolog, og lyster ikke at starte igen.
Jeg har ikke sagt noget til mine forældre. De er allerede meget hooket på at jeg skal lave noget i ferien, og være sammen med nogle folk. Men hvem?
Jeg føler at hvis jeg sko være sammen med min klasse igen, at jeg så bare graver mig ned i et hul af usikkerhed. Jeg har bare heller ikke andre en dem. De er desværre dem der kender mig bedst.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det her er bare en lille brøkdel af alt det jeg dealer med, som jeg undertrykket her under eksamenerne. Jeg er hele tiden træt, og har meget stort mangel på overskud. Mine forældre forstår det ikke, og har heller ikke lyst til at tale med dem. Jeg kender allerede deres svar. Hjælp.

Hilsen en træt pige, der er tæt på at give op.

Læs hele brevet

GirlTalks svar

Kære du,

Tak for at skrive herind og dele din historie og dine tanker med GirlTalk. Det lyder som om, at der er meget der fylder hos dig <3

Først og fremmest vil jeg bare lige sige, at du ikke er alene med følelsen om at være alene i fælleskab med andre - der er flere piger, der skriver at have oplevet det samme og jeg kan også selv relatere til følelsen. Det lyder som om, at det har være svært for dig at finde din plads blandt de andre i klassen og at det har haft stor betydning for din trivsel i folkeskolen. Jeg synes du er meget reflekteret over, hvad det hele handler om - og du er sej til både at tænke over, hvad din egen rolle er/har været og hvordan klassen har håndteret det svære. Jeg tænker, at det er vigtigt at du ikke bebrejder dig selv for at det har været svært.

Jeg er ked af at høre, at du i de seneste år har oplevet at blive bagtalt og holdt uden for - det er så hårdt og tager tid at komme sig over. Jeg kan godt forstår, at det har været svært for dig at prioritere det sociale efter alle de ting du har været igennem og det gør det heller ikke nemmere, når de andre har gjort det svært for dig at føle dig velkommen i fællesskabet. Jeg er ked af at høre, at du ikke føler, at du kan dele det med dine forældre, da det er tungt at gå med sådanne oplevelser helt alene. Måske de kan forstå dig bedre end du umiddelbart tror? Jeg tænker det ville være rart for dig, at få en krammer og en forståelse for, at du ikke hænger ud med folk fra din klasse. 

Jeg tænker, at du skal gøre op med dig selv, hvor meget du har lyst til at se dine gamle klassekammerater, når du skriver, at de gør dig usikker. Du er ikke længere "tvunget" til at dele din hverdag sammen med dem. Du fortjener gode veninder, der er der for dig og som får det bedste frem i dig. Det kan også være at det kunne være rart at prøve at hænge ud med nogle af dem du synes er søde i en ny kontekst - altså lave nogle nye ting sammen, som ikke er afhængigt af skolen? Nogle gange hjælper det at ses på en anden måde end man har været vant til!

Derudover synes jeg det er sejt, at du har opsøgt hjælp hos en psykolog. Det kan godt være, at det ikke føles som det rigtige, der hvor du er lige nu - men jeg er glad for, at du har delt dine oplevelser med nogen, så du ikke har være helt alene <3. 

Jeg håber, at du får en dejlig sommerferie, hvor du får mulighed for at slappe af og trække stikket. Jeg kan så godt forstå at du er udmattet og mangler overskud - og derfor tænker jeg, at det er vigtigt at du i din sommerferie er lidt ekstra god ved dig selv og gør ting, der gør dig glad - så du får tanket op <3 Jeg tænker, at det bliver godt for dig, at få en ny start her efter 9. klasse, hvor du kan skabe en "ny" fortælling om dig selv og kan få mulighed for at danne nogle nye sunde venskaber.

Husk, at du altid kan kontakte vores rådgivning, hvis du har mere på hjertet - vi vil altid gerne chatte og lytte!

Stor krammer fra

Johanne 

Del dine tanker med os

Vi svarer på dit brev så hurtigt som muligt. Du finder dit svar her på siden.
Pigetanker

Har du nogle tanker, du har brug for at få ud af hovedet, så de fylder mindre? Du kan dele dem med os her eller læse andre pigers spørgsmål, følelser og oplevelser.

Skriv et brev

Filtre
Skriv et brev
Filter pigetanker

Vil du vide mere om:

 • Venskaber og familie
 • Krop og sex
 • Selvværd
 • Kærlighed
 • Skole og uddannelse
 • Trivsel
 • Andet

Alder:

 • 10 år
 • 11 år
 • 12 år
 • 13 år
 • 14 år
 • 15 år
 • 16 år
 • 17 år
 • 18 år
 • 19 år
 • 20 år
 • 21 år
 • 22 år
 • 23 år
 • 24 år
 • 24+ år
Vis flere filtre Vis færre filtre
1125 Resultater