Chat med os i dag fra 18:30 - 24:00
Viden om

GirlTalk x Libresse

Artikler

Underlivet: Hvordan ser det ud, og hvad er normalt?

Præcis, som vi alle har forskellige kropstyper, bryststørrelser og hudfarve, ser vores underliv også forskellige ud.

Sponsoreret af Libresse, sætter GirlTalk fokus på kroppen og alle de tanker, følelser og usikkerheder der følger med det at have en krop og gå i puberteten.

Vulvaen er alt det, der er på ydersiden. Den synlige trekant omtales også "venusbjerget". Her finder du de ydre kønslæber. Inde bag de ydre kønslæber er de indre kønslæber. De kan have forskellig længde og farve. De kan være skjult bag de ydre kønslæber - men også hænge udenfor. Det er helt normalt at se forskellig ud dernede.

Din klitoris sidder ca., hvor de indre kønslæber begynder. Den er en lille hård knop, der er meget følsom og kan kilde lidt, når du rør ved den. Det er kun en lille del af den, der er synlig udefra, størstedelen af klitoris sidder nemlig gemt inde i kroppen. Ved afslutningen af de indre kønslæber sidder skedeåbningen. Mellem klitoris og skedeåbningen er urinrøret, som du tisser igennem. 

Tag gerne et spejl og se, hvordan du ser ud forneden.

Skeden, livmoderen og æggestokkene: Hvad med indvendigt? 

Skeden eller vagina er ca. syv til ti centimeter lang, men den er faktisk ret elastisk. Det er der, man sætter en tampon op, og hvis du nogensinde føder et barn, vil det komme ud der.

Livmoderhalsen er indgangen fra skeden til selve livmoderen. Den har et lille hul, og det er her menstruationsblodet kommer ud. Livmoderhulen er en kanal, der går fra skeden op til den nedre del af livmoderen.

Livmoderen ligner i både størrelse og form en omvendt pære. Fra livmoderen går der to rør, æggelederne, ud på siderne som to vinger. Ved hver ende sidder æggestokkene, der er på størrelse med valnødder.

Æggestokkene producerer hormonerne østrogen og progesteron. Det er også her dine æg bliver produceret og frigjort fra. Under ægløsningen bevæger æggene sig fra æggestokkene via æggelederne ned i livmoderen. Her er der større chance for at æggene bliver befrugtet og du bliver gravid. 

Myten om jomfruhinden 

Tidligere troede man, der fandtes en mødom eller jomfruhinde, som sprang, når man havde penetrationssex for første gang. Men den har faktisk aldrig eksisteret, det er bare en myte. 

Det, der findes, er skedekransen. En krans af slimhindefolder omkring skedeåbningen. Den kan være mere eller mindre stram, men det er altså ikke en hinde, der springer.

Med støtte fra Libresse sætter vi fokus på pubertet, menstruation og underliv. Har du spørgsmål om det, sidder vi klar til at svare dig i vores brevkasse, Pigetanker
Libresse

Se mere

Viden om alt det, der er vigtigt for dig! Bliv klogere, bryd tabuer og find ud af, hvordan andre har det med at være ung lige nu.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Venskaber og familie
  • Krop og sex
  • Selvværd
  • Kærlighed
  • Skole og uddannelse
  • Trivsel
  • Andet

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
110 Resultater