Chat med os i dag fra 18:30 - 24:00
Viden om

GirlTalk

Artikler

5 sexmyter som mange af os har troet på

Sex kan være svært at definere, da sex kan være variere fra person til person. Derfor findes der også rigtig mange myter om sex, og det kan være svært at navigere rundt i, hvilke der er sande og falske.

1. P-piller beskytter mod sexsygdomme  

Falsk. Men faktisk tror hver fjerde 15-24-årig, at p-piller beskytter mod sexsygdomme, så den her myte er virkelig udbredt. En god huskeregel er, at hormonbaseret prævention såsom p-piller, hormonspiral og mini-piller ikke beskytter mod sexsygdomme.

For at beskytte sig mod sexsygdomme som klamydia kan man bruge kondom eller slikkelapper. 

I tvivl?

Chat med os

 

2. Jomfruhinden springer, første gang man har penetrationssex

Falsk. Idéen om en jomfruhinde er vist nok den myte, flest har troet på. For kun 10 år siden var idéen om en anatomisk jomfruhinde anerkendt i lægepraksis. Så hvis du også har fået denne myte bildt ind, er det altså ikke så mærkeligt.  

Men der sidder ikke en jomfruhinde i skeden, som sprækker første gang man har penetrationssex. Dog har skedeåbningen en kønskrans, der sidder der hele livet. Uanset om man har haft penetrerende sex eller ej. Hverken skeden eller kønskransen udvider sig efter sex, og man kan heller ikke se eller mærke på dem, at man har haft penetrationssex. Læs mere om myten her  

3. Piger kan ikke onanere

Falsk. Det kan nogle gange føles som om, at det er skamfuldt eller forkert som pige at onanere. Det er måske fordi, der indtil for nylig ikke har været ret meget fokus på den kvindelige lyst. Men det er helt normalt og sundt for piger at udforske sig selv. Ligesom det også er helt normalt at lade være, hvis man ikke har lyst.  

4. Bryster er symmetriske

Falsk. Måske ser det sådan ud i film, reklamer og på sociale medier. Men i virkeligheden er det helt normalt, at bryster ikke er lige store. Udover at vokse under puberteten kan bryster også ændre form og størrelse efter, hvor man er i sin menstruationscyklus, hvis man tager p-piller, hvis man fryser eller har det varmt.

Har du spørgsmål?

Skriv til brevkassen


5. Man kan ikke blive gravid, hvis man tisser efter sex, trækker sig ud eller går i bad med det samme 

Falsk. Uanset om man tisser, trækker sig ud eller går i bad med det samme efter penetrationssex, kan man risikere at blive gravid, hvis man ikke bruger prævention. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige præventionsform for en, hvis man gerne vil undgå at blive gravid.

 

Se mere

Viden om alt det, der er vigtigt for dig! Bliv klogere, bryd tabuer og find ud af, hvordan andre har det med at være ung lige nu.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Venskaber og familie
  • Krop og sex
  • Selvværd
  • Kærlighed
  • Skole og uddannelse
  • Trivsel
  • Andet

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
110 Resultater