Chat med os i dag fra 18:30 - 24:00
Viden om

GirlTalk

Artikler

Sexolog og Peech-ambassadør svarer på jeres sexspørgsmål

Kathrine Graa er journalist og Peech-ambassadør, Sofie Krog er sexolog og coach, og de giver deres bedste svar på jeres spørgsmål om sex.

Kan jeg øve mig i at komme? Hvordan lægger man op til sex? Er møddommen en myte? Det er nogle af de spørgsmål, I har stillet os, og som vi har fået Kathrine Graa og Sofie Krog til at svare på. Kathrine er freelance journalist og ambassadør for PEECH, en sexlegetøjsbutik der arbejder for, at det ikke er pinligt eller tabubelagt at købe sexlegetøj og tale om sex.

Sofie Krog er udannet sexolog, coach og socialrådgiver, hvilket giver hende titlen sexologisk coach. Sexologisk coaching er samtaleforløb med fokus på køn og kønsidentitet, seksualitet, forhold, dating, jalousi, tvivl og meget mere.

Deres svar på jeres spørgsmål om sex kommer her:

Hvordan kan en pige lægge op til sex?

Sofie: Altså en pige kan lægge op til sex på samme måde som alle andre køn og på den måde, hun synes. Man kan spørge, prøve sig lidt frem med fysisk berøring eller fornemme den anden. Bare husk kommunikation og samtykke. Men det vigtigste er ikke at holde igen - man må gerne lægge op til sex, selvom man er en pige.

Kathrine: Altså jeg aner ikke, hvordan jeg lægger op til sex. Jeg tror bare, det sker. Men jeg synes, det frækkeste er, når folk siger "har du lyst til at knalde?" men jeg kan godt forstå, at det er grænseoverskridende at sige. 

Kan jeg øve mig i at komme vaginalt, selvom jeg ikke har været i nærheden af følelsen?

Kathrine: JA! Begynd stille og roligt og mærk efter, hvad du synes er nice. Giv dig tid - time is key! Brug glidecreme og så mærk dig frem. Men giv dig virkelig tid til at komme helt ind i din krop. Der findes også dildoer derude, der får selv den, der har sværest ved at komme vaginalt til at komme.

Sofie: Ja og udforsk indersiden. Skeden er ikke bare skeden. 3-4 cm oppe mod maven og omkring livmoderhalsen er man meget sensitiv. Så udforsk. 

Er der en jomfruhinde, der springer, første gang man har sex, eller er det en myte?

Kathrine: Jomfruhinden er en myte. 

Sofie: Der er en kønskrans, der sidder i skedeåbningen. Den er elastisk og kan udvide sig under samleje. Men der er ikke en hinde, og det er slet ikke alle, der bløder første gang, og man kan ikke se på en kvindekrop, om vedkommende har haft penetrerende sex eller ej.

Er det rigtigt, at mødommen er en myte?

Sofie: Altså der er jo myten om jomfruhinden, der brister første gang, og så er der den seksuelle debut. Så på den måde synes jeg, at mødommen er en myte. 

Kathrine: Ja, mødommen er en myte, og du kan godt have sex uden, der er penetration. Altså det handler ikke om penetrationssex, før du har "mistet din mødom". 

Altså hvad er det vi betragter som jomfru? At så har man ikke haft penetrationssex? Men man kan jo godt have alt muligt andet sex
- Sofie

Sofie: Ja, det er en god pointe. Altså hvad er det, vi betragter som jomfru? At så har man ikke haft penetrationssex? Men man kan jo godt have alt muligt andet sex.

Er knalde og sex det samme?

Kathrine: Ja, men du kan godt have sex uden penetration.

Sofie: Ja, altså jeg har en del homovenner, der kalder det at knalde, selvom det har været oralsex.

Kathrine: Men så er det jo også det samme. Knalde og sex er det samme.

Hvordan kan man lægge tanker bag sig imens?

Sofie: Fokuser på sanserne. De fem sanser. Hvad kan du se, hvad kan du dufte, hvad kan du mærke, hvad kan du høre, og hvad kan du smage. Prøv ligesom at komme fra hovedet ned i kroppen.

Kathrine: Tag dybe indåndinger, ground dig selv. Mærk underlaget. Ligesom at meditere.

Sofie: Ja, og vær okay med, at der kommer nogle tanker og lad være med at gå for meget ind i det. Lad være med at gå ind i analysen af "er det godt nok", "ser jeg godt nok ud" eller "synes den anden person, jeg er lækker?"

Jeg er bi og er nervøs for at have sex med en pige, fordi hun har prøvet det før, men jeg ikke har.

Kathrine: Italesæt din nervøsitet, og hvis hun spørger, hvorfor du er nervøs, så svar ærligt. Vis din sårbarhed, der er jo sjældent nogle, der vil afvise din sårbarhed - og hvis det sker, så skal personen ud af dit liv.

Sofie: Så skal I ikke knalde. Og der er altså ingen skam i ikke at have prøvet det før. Vi er alle sammen nye til noget hele livet. Det er jo bare dejligt, du har lyst til det.

Kathrine: Spring ud i det! 

Se mere

Viden om alt det, der er vigtigt for dig! Bliv klogere, bryd tabuer og find ud af, hvordan andre har det med at være ung lige nu.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Venskaber og familie
  • Krop og sex
  • Selvværd
  • Kærlighed
  • Skole og uddannelse
  • Trivsel
  • Andet

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
113 Resultater