Chat med os i dag fra 19:00 - 23:00
Skal vi besøge din skole?

Skal vi besøge din skole?

GirlTalks unge foredragsholdere er klar til at komme forbi din skole!

Altid god nok - også uden filter

Det er ikke nemt at være ung kvinde i dagens præstationssamfund. Mange piger føler et pres for at skulle præstere i alle livets arenaer, og det kan medføre både mistrivsel, stress og angst. I GirlTalks ung-til-ung-foredrag "Altid god nok - også uden filter" taler vi om alle de udfordringer, der kan følge med et teenage-pigeliv.

Foredraget er målrettet unge piger og kan tilpasses således, at det er relevant for piger fra 6. klasse – til og med gymnasieårene.

GirlTalks ung-til-ung-foredrag afholdes af unge kvinder, som alle kan huske deres teenage-år og kan dele ud af både egne erfaringer og faglige betragtninger. Igennem foredraget behandles emner som identitet, selvværd, præstationsangst, grænsesætning samt sociale medier og den rolle, de spiller i unges hverdag og følelsesliv. Efter foredraget vil I gå derfra med nye betragtninger og redskaber til, hvordan I kan håndtere de udfordringer og krav, I møder som unge kvinder i hverdagen. 

Et foredrag indeholder typisk: 

De første ca. 10 min. af foredraget vil indeholde en personlig historie fra foredragsholderen samt introduktion til foredraget.  

De næste ca. 30-40 min. vil indeholde et fagligt oplæg, der vil komme omkring en række redskaber og emner, som pigerne forhåbentlig vil kunne relatere til og bruge i deres identitetsdannelse. Foredraget vil komme omkring emner såsom:  

  • Identitet - hvem er jeg, hvor trives jeg bedst og hvordan kommer min personlighed til udtryk i forskellige kontekster?  
  • Trivsel og grænsesætning - om at opsøge styrkende fællesskaber, mærke efter, sige fra og være sin egen bedste ven  
  • Perfektheds- og præstationskultur - at lytte til sig selv og sine behov, tillade sig selv at være menneske og at ingen er perfekte  
  • "Det perfekte digitale univers" - opmærksomhed på Instagram vs. reality, filtre og photoshop  
  • Sociale medier - at passe på sig selv samt være kritisk og opmærksom på hvem man "følger"  
  • Selvtillid og selvværd - om at have stærke rødder og tro på sig selv. Om at være og føle sig værdifuld  
  • Om GirlTalk - chatrådgivning, brevkassen, sociale medier og særligt fokus på vores gruppeforløb EmpowR  

De sidste 10-20 min. vil der afholdes en anonym spørgerunde, hvor pigerne sender en SMS med de spørgsmål, de måtte have, hvorefter foredragsholderen besvarer dem i plenum. 

En workshop indeholder: 

  • Samme som foredrag, dog med inddragelse af de unge gennem flere øvelser.  

Læs flere

Mød GirlTalks ung-til-ung-foredragsteam

Nina

Foredragsholder

Mit navn er Nina, jeg er født i 1995 og studerer psykologi. Jeg har arbejdet for GirlTalk siden 2020, hvor jeg blandt andet er ansat som foredragsholder. Min motivation for at holde foredrag tager afsæt i min egen oplevelse af teenageårene som værende en forvirrende tid, hvor det var svært at snakke med mine nærmeste om emner som krop, pubertet og relationer.

Isabell

Foredragsholder

Mit navn er Isabell, og jeg er født i 2001. Til dagligt studerer jeg psykologi på Københavns Universitet. Min motivation for at holde foredrag tager afsæt i min egen erfaring med, hvor svært det som ung i den moderne verden kan være at fastholde troen på, at man er god nok, som man er. Kropshad, sammenlignings-kultur og oplevelsen af ikke at være værd at elske, er alle temaer, som jeg udfolder i mine foredrag. Undervejs deler jeg ligeledes ud af de værktøjer, som jeg ville ønske, at jeg selv var blevet præsenteret for i en tidligere alder

Vickie

Foredragsholder

Mit navn er Vickie, og jeg er født i 1993. Jeg er uddannet journalist og arbejder til daglig som selvstændig, hvor jeg laver podcast og underviser unge i personlig kommunikation, relationer og grænsesætning. Jeg har desuden brugt en stor del af min fritid på at være frivillig i GirlTalks EmpowR-gruppeforløb. Kropsskam, ensomhed, forkerthedsfølelse og karakterræs er alle temaer, jeg følte mig meget alene om, da jeg var yngre. I dag er det et brændende ønske at skabe bevidsthed om, at ingen er så alene, som vi går rundt og tror.

Sarah

Foredragsholder

Mit navn er Sarah, jeg er født i år 2000, og til hverdag studerer jeg Pædagogik på KU og er foredragsholder hos GirlTalk. Min motivation for at arbejde hos GirlTalk kommer fra, at jeg selv ved, hvor svært det kan være at være ung i en tid, hvor problematikker som perfekthedskultur, præstationspres og dårligt selvværd er del af mange unges liv. Min historie handler om, at lavt selvværd kan medføre, at man ikke respekterer sine egne grænser og opbygger usunde relationer med andre.

Julie

Foredragsholder

Jeg hedder Julie, og jeg er en ung kvinde fra 1999. Til hverdag læser jeg psykologi på AAU. Mit foredrag tager afsæt i en personlig historie om, at jeg voksede fra min bedste veninde i teenagealderen og efterfølgende skulle finde ud af, hvem jeg var uden hende. Derudover lægger jeg i mit foredrag særligt vægt på at sætte grænser – både over for sig selv, men også sin omgangskreds – samt de sociale mediers betydning for vores selvværd og selvtillid.

Julia

Foredragsholder

Mit navn er Julia, og fra 1995. Til hverdag læser jeg psykologi på Aalborg Universitet og arbejder som foredragsholder og frivillig rådgiver hos GirlTalk. Desuden arbejder jeg som mentor for elever på et gymnasie. Min motivation for at holde foredrag kommer særligt fra min egen oplevelse af at være ung pige i et samfund fyldt med forventninger om, at man skal præstere og være ’perfekt’ på alle livets områder. Min historie handler om at vokse op i denne perfekthedskultur og føle sig alene og forkert samt om at mærke efter og lære sig selv og sine grænser at kende. Derudover fokuserer foredraget på redskaber og refleksioner omkring grænsesætning, fællesskaber og identitet – og ikke mindst sociale mediers indvirkning på pigernes hverdag.

Frederikke

Foredragsholder

Jeg hedder Frederikke og er født i 1997. Til hverdag studerer jeg psykologi på Aalborg Universitet og arbejder som foredragsholder og frivillig holdleder i GirlTalks rådgivning. Mit foredrag handler om at finde ud af, hvem man er, og om hvordan ens identitet formes af, hvordan andre ser en. Det handler om at tage magten over sin egen fortælling og hvile i, at man er noget værd, lige som man er.