Chat med os nu
Skal vi besøge din skole?

Skal vi besøge din skole?

GirlTalks unge foredragsholdere er klar til at komme forbi din skole!

Altid god nok - også uden filter

Det er ikke nemt at være ung kvinde i dagens præstationssamfund. Mange piger føler et pres for at skulle præstere i alle livets arenaer, og det kan medføre både mistrivsel, stress og angst. I GirlTalks ung-til-ung-foredrag "Altid god nok - også uden filter" taler vi om alle de udfordringer, der kan følge med et teenage-pigeliv.

Foredraget er målrettet unge piger og kan tilpasses således, at det er relevant for piger fra 6. klasse – til og med gymnasieårene.

GirlTalks ung-til-ung-foredrag afholdes af unge kvinder, som alle kan huske deres teenage-år og kan dele ud af både egne erfaringer og faglige betragtninger. Igennem foredraget behandles emner som identitet, selvværd, præstationsangst, grænsesætning samt sociale medier og den rolle, de spiller i unges hverdag og følelsesliv. Efter foredraget vil I gå derfra med nye betragtninger og redskaber til, hvordan I kan håndtere de udfordringer og krav, I møder som unge kvinder i hverdagen. 

Et foredrag indeholder typisk: 

De første ca. 10 min. af foredraget vil indeholde en personlig historie fra foredragsholderen samt introduktion til foredraget.  

De næste ca. 30-40 min. vil indeholde et fagligt oplæg, der vil komme omkring en række redskaber og emner, som pigerne forhåbentlig vil kunne relatere til og bruge i deres identitetsdannelse. Foredraget vil komme omkring emner såsom:  

  • Identitet - hvem er jeg, hvor trives jeg bedst og hvordan kommer min personlighed til udtryk i forskellige kontekster?  
  • Trivsel og grænsesætning - om at opsøge styrkende fællesskaber, mærke efter, sige fra og være sin egen bedste ven  
  • Perfektheds- og præstationskultur - at lytte til sig selv og sine behov, tillade sig selv at være menneske og at ingen er perfekte  
  • "Det perfekte digitale univers" - opmærksomhed på Instagram vs. reality, filtre og photoshop  
  • Sociale medier - at passe på sig selv samt være kritisk og opmærksom på hvem man "følger"  
  • Selvtillid og selvværd - om at have stærke rødder og tro på sig selv. Om at være og føle sig værdifuld  
  • Om GirlTalk - chatrådgivning, brevkassen, sociale medier og særligt fokus på vores gruppeforløb EmpowR  

De sidste 10-20 min. vil der afholdes en anonym spørgerunde, hvor pigerne sender en SMS med de spørgsmål, de måtte have, hvorefter foredragsholderen besvarer dem i plenum. 

En workshop indeholder: 

  • Samme som foredrag, dog med inddragelse af de unge gennem flere øvelser.  

OBS: I GirlTalk er vores fokus og ekspertise piger og unge kvinders trivsel, livsvilkår og udfordringer. Derfor tilbydes vores ung-til-ung-foredrag også udelukkende for klassens piger. Vi tilbyder foredrag for piger i udskolingen samt på ungdomsuddannelser.

Læs flere

Mød GirlTalks ung-til-ung-foredragsteam

Isabell

Foredragsholder

Mit navn er Isabell, og jeg er født i 2001. Til dagligt studerer jeg psykologi på Københavns Universitet. Min motivation for at holde foredrag tager afsæt i min egen erfaring med, hvor svært det som ung i den moderne verden kan være at fastholde troen på, at man er god nok, som man er. Kropshad, sammenlignings-kultur og oplevelsen af ikke at være værd at elske, er alle temaer, som jeg udfolder i mine foredrag. Undervejs deler jeg ligeledes ud af de værktøjer, som jeg ville ønske, at jeg selv var blevet præsenteret for i en tidligere alder

Julie

Foredragsholder

Jeg hedder Julie, og jeg er en ung kvinde fra 1999. Til hverdag læser jeg psykologi på AAU. Mit foredrag tager afsæt i en personlig historie om, at jeg voksede fra min bedste veninde i teenagealderen og efterfølgende skulle finde ud af, hvem jeg var uden hende. Derudover lægger jeg i mit foredrag særligt vægt på at sætte grænser – både over for sig selv, men også sin omgangskreds – samt de sociale mediers betydning for vores selvværd og selvtillid.

Alberte

Foredragsholder

Mit navn er Alberte, og jeg er født i 1999. Til dagligt studerer jeg antropologi på Københavns Universitet. Jeg arbejder som foredragsholder og er frivillig ungerådgiver i GirlTalk. Min motivation for at være en del af GirlTalk kommer af, at mit yngre jeg manglede et trygt rum til at åbne op omkring udfordringer og blive mødt med forståelse og anerkendelse. I mit foredrag vil jeg berøre emner som selvværd, grænsesætning, præstationspres, perfekthedskultur, men også selvkærlighed, som alle er emner, der har været aktuelle i mine ungdomsår. Jeg manglede nogen at spejle mig i, hvorfor jeg følte mig utilstrækkelig og ikke god nok. Jeg ønsker som foredragsholder at nå ud til unge med lignende følelser med det vigtige budskab: du er ikke alene, og du er god nok.

Hannah

Foredragsholder

Mit navn er Hannah, og jeg er 22 år gammel. Jeg studerer til daglig Medievidenskab på Aarhus Universitet og drømmer om at være med til at bringe håb til mennesker gennem kommunikation - og derfor er jeg foredragsholder hos GirlTalk. I mit foredrag lægger jeg meget vægt på, at pigerne må gribe om og forstå deres værdi. Mine historier bunder i temaer som selvværd, popularitet, stå inde for sig selv, lytte til sig selv og om at bygge hinanden op, for det har vi alle sammen brug for - men mest af alt, handler det om, at pigerne er værdifulde og det kan ingen nogensinde tage fra dem!

Frederikke

Foredragsholder

Mit navn er Frederikke, og jeg er født i 2002. Jeg har på nuværende tidspunkt sabbatår, hvor jeg er lærervikar på en folkeskole. Udover dette er jeg frivillig ungerådgiver og foredragsholder i GirlTalk. Mit foredrag tager først udgangspunkt i en personlig historie, som omhandler temaer som venskaber, kropslig udvikling og usikkerhed samt at turde sige fra og vælge sig selv til. Herefter vil foredraget være baseret på bl.a. redskaber, refleksioner og snak omkring bl.a. identitet, grænsesætning, sociale medier og flere spændende og relevante emner til netop de piger, som jeg snakker overfor.

Mathilde

Foredragsholder

Mit navn er Mathilde, og jeg er født i 1997. Jeg er uddannet pædagog og sexolog og arbejder til dagligt på en skole. Min motivation for at arbejde for Girltalk kommer af, at jeg har oplevet at det var svært at være teenager og finde mig til rette med min identitet og i den ”nye” krop. Derfor ønsker jeg at normalisere og bryde med de tabuer, som ofte opstår gennem teenagelivet.