#timeoutforpiger

#timeoutforpiger

Odense Håndbold og GirlTalk har indgået strategisk samarbejde om at danne fælles front mod perfekthedskulturen og give unge piger og kvinder en mulighed for at føle sig forstået.

#timeoutforpiger

Odense Håndbold og GirlTalk har indgået et langvarigt samarbejde om Odense Håndbolds initiativ #TimeoutForPiger - et opråb mod perfekthedskultur og forventningspres, der hersker blandt unge piger i sports- og foreningslivet.

 

Næsten to ud af tre teenagepiger stopper nemlig med at dyrke sport på grund af usikkerhed og pres fra både omverdenen og fra dem selv. 

 

Se video

 

Læs mere om kampagnen

Store problemer kræver stærkt samarbejde

 

Det strategiske samarbejde er baseret på Odense Håndbolds initiativ #TimeoutForPiger, som har til hensigt at fremhæve, italesætte og forebygge det pres, som mange unge kvinder oplever, og hertil skabe miljøer, hvor de kan trives uden forventningspres.

 

GirlTalk og Odense Håndbold opfordrer andre sportsklubber og aktører i det danske foreningsliv til at deltage og bakke op om det vigtige initiativ ved at sprede budskabet om #TimeoutForPiger.  

 

Gennem medieeksponering, aktiviteter og flere kvindelige rollemodellers egne fortællinger håber Odense Håndbold og GirlTalk at kunne inspirere og støtte unge kvinder. Håndtegnet og hashtagget #TimeoutForPiger repræsenterer ikke blot problemet, men opfordrer til at skabe en forandring.

Sammen med GirlTalk mener vi ikke det er nok, blot at sætte fokus på emnet, vi vil også gøre noget aktivt. Vi tror på, at vi sammen med vores spillere, GirlTalk og en række andre samarbejdspartnere kan sætte et væsentligt fokus på den ødelæggende perfekthedskultur, og måske gøre en forskel for nogle af pigerne.
- Lasse Honoré, adm. direktør for Odense Håndbold

 

Initiativer på tværs

Odense Håndbold og GirlTalk vil samarbejde om aktiviteter på tværs af håndbolden for at forebygge og sætte fokus på forventningspres. Der vil bl.a. komme årlige events for foreninger og forældre, så sporten kan være med til at danne rammerne om et trygt rum og en kultur, hvor det er okay ikke at være perfekt. Derudover vil samarbejdet inkludere oplæg, workshops og aktiviteter rettet mod trænerne, spillerne og pigerne.

 

Læs mere og støt