Chat med os i dag fra 18:30 - 24:00
Skriv et brev
sofie , 15 år
27. september 2023

Er jeg gået for hurtigt frem med en fyr?

jeg har noget med en dreng og for første gang gav han mig finger. jeg føler selv jeg var klar selvom vi kun havde været sammen 10 gange men mine veninder syntes det var for hurtigt så nu ved jeg ikke om jeg fortryder at jeg ikke ventede eller om jeg bare overtænker det hvad syntes i?

 

GirlTalks svar

Kære Sofie,

Tak for dit brev, og for at dele dine tanker og overvejelser med os <3

Jeg forstår virkelig din situation, og kan kende til den følelse du står med. Jeg kan huske at jeg netop selv i din alder havde præcis samme overvejelser og usikkerheder, når det kom til at være sammen med en fyr, mine grænser, og hvad mine veninder syntes.

Især i din alder afspejler de fleste sig meget i sine veninder, og deres meninger og synspunkter fylder meget. Det er helt naturligt at komme til at overtænke situationer som denne, og jo mere man overtænker, jo mere kan man blive i tvivl om, hvad man egentlig føler og synes. Så det du oplever er altså helt normalt, og jeg forstår godt, hvis du er i tvivl.

Først og fremmest skal du vide, at der ikke er nogen regel for, hvornår noget er for hurtigt. Måske synes dine veninder at det var for hurtigt, ud fra deres synspunkter og deres egne behov og grænser, men det er ikke ensbetydende med, at det samme gælder for dig. Der er ikke noget universelt rigtig eller forkert i denne situation. Der er heller ikke nogen regel for, hvor mange gange man skal have været sammen, før det er for hurtigt eller ej. Alles seksualitet, behov og grænser er forskellige, og nogle går hurtigere frem end andre. Der er kun noget der er rigtig eller forkert for dig, og det er det vigtige at huske på, og følge.

At få råd og hjælp af sine veninder kan være godt og rart, og det er dejligt at have veninder man kan snakke om personlige ting med, såsom at være sammen med en fyr. Men det er også vigtigt at huske, at alle er forskellige, og derfor er det ikke nødvendigvis altid, at du vil føle at dine veninders synspunkter og råd passer til dig. Det er ikke ensbetydende med, at de ikke er gode veninder, eller at det ikke er noget I kan snakke om eller spørge om råd hos hinanden. Det er blot vigtigt at huske, alle har forskellige syn på tingene, så glem ikke din egen mening, og hvad din mavefornemmelse siger dig. Og husk at du heller ikke er forpligtet til at fortælle dine veninder, eller andre, hvem du er sammen med, eller hvor hurtigt eller hvor meget. Du skal kun dele det, hvis du har lyst. Og du kan også dele det, men sige at du ikke behøver deres mening.

Jeg bemærker at du skriver, at du selv føler at du var klar, og derfor fornemmer jeg at din usikkerhed omkring om det var for hurtigt måske først opstod efter dine veninder gav udtryk for, at de synes det var for hurtigt.  

Du kan overveje at mærke efter og tænke over, hvordan du ville have det, hvis dine veninder ikke havde sagt at de synes det gik for hurtigt. Ville du så være i tvivl? Er du egentlig selv i tvivl, eller er du i tvivl fordi de siger det er for hurtigt? Hvad hvis du et øjeblik prøver at glemme deres mening og blot forholder dig til, hvordan du følte, og om det var rart og trygt at være sammen med ham for dig og ham, både da det skete og efter. Hvordan føles det så? Eller hvordan ville du måske have det, hvis dine veninder havde sagt til dig, at de synes det var dejligt for dig, at du og ham havde været sammen. Tror du så du stadig ville være i tvivl, eller ville du blot være glad for, at de var glade på dine vegne? Det er blot nogle refleksioner du kan overveje, for at fornemme hvad du selv føler og hvordan du selv har det, fremfor hvad andre synes.

Når man begynder at udforske sex og forhold er der virkelig mange usikkerheder, fordi det er nyt, og det kan være virkelig svært at kende sine egne grænser og behov. Du er som ung stadig ved at finde ud af hvem du er, og det er helt naturligt ikke være 100% sikker på om man er 100% klar. Det er også okay at føle sig klar i det ene øjeblik, og ikke føle sig klar i det næste. Du har altid ret til at skifte mening og sige til eller fra, alt efter hvordan du har det. Det vigtige er at du føler dig tryg og tilpas, og du har altid ret til at sætte grænser og prøve ting af, så længe du gør det der føles godt for dig, og selvfølgelig for den fyr du er sammen med.

Nogle gange er man ikke sikker på om man er klar til noget seksuelt med en fyr, men man gør det alligevel, og så fortryder man, fordi man gjorde noget man egentlig ikke var klar til. Det kan være rigtig ubehageligt, især hvis ens veninder også siger det var for hurtigt. Men lige meget om du har gjort det og så fortryder bagefter, eller ”bare” overtænker og er i tvivl, så husk at være sød, forstående, tålmodig og overbærende med dig selv. Tilgiv dig selv, og husk på at du er ved at lære hvor dine grænser går, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide. Hvad end du gør, er du altid god nok <3

Og sidst men ikke mindst, så husk på at selv om dine veninder har en holdning til om du er gået for hurtigt frem, så er de måske på mange punkter lige så usikre som dig, og måske er nogle af dem også er i tvivl om lignende situationer med en fyr. Du kan jo overveje at snakke med dem om, at du synes det er så dejligt at have dem som veninder, og at I kan snakke om de her ting. Og at du er glad for deres råd, og også synes det er vigtigt at give hinanden plads til at være usikre, og huske at støtte hinanden, også selvom man måske laver fejl eller ikke er sikker på, hvad der er det rigtige at gøre. Det kan være det åbner op for en samtale og et rum i jeres venskab, hvor I alle kan være sårbare og give plads til at lære i livet, og stå ved hinandens side imens.

Lige meget hvad, så husk at det er dine grænser og behov der er det vigtigste, og at du har altid ret til at sige til og fra, og lære på vejen <3

Jeg håber du kan bruge mit svar, og hvis du har brug for at snakke mere med os er du altid mere end velkommen til at skrive til os hos GirlTalks rådgivning!

Jeg ønsker dig alt det bedste!

Kram fra Christine

Del dine tanker med os

Vi svarer på dit brev så hurtigt som muligt. Du finder dit svar her på siden.
Pigetanker

Har du nogle tanker, du har brug for at få ud af hovedet, så de fylder mindre? Del dem med os her eller læs andre pigers spørgsmål, følelser og oplevelser.

Skriv et brev

Filtre
Skriv et brev
Filter pigetanker

Vil du vide mere om:

 • Venskaber og familie
 • Krop og sex
 • Selvværd
 • Kærlighed
 • Skole og uddannelse
 • Trivsel
 • Andet

Alder:

 • 10 år
 • 11 år
 • 12 år
 • 13 år
 • 14 år
 • 15 år
 • 16 år
 • 17 år
 • 18 år
 • 19 år
 • 20 år
 • 21 år
 • 22 år
 • 23 år
 • 24 år
 • 24+ år
Vis flere filtre Vis færre filtre
1045 Resultater