Chat med os i dag fra 19:00 - 23:00
Viden om

GirlTalk

Artikler

Gode råd imod ensomhed

Hvis du også kan føle dig ensom og alene, så læs gode råd fra en af vores psykologer i GirlTalk.

Ensomhed kan være, når man ikke føler sig forbundet med menneskerne omkring en - enten fysisk eller psykisk. Følelsen kan opstå, hvis man ikke oplever at ens venner og familie forstår en.

Ensomhed er ikke nødvendigvis forbundet med, hvor mange venner man har omkring sig. Følelsen kan også opstå, når man er sammen med andre. Ligesom man også kan være meget alene uden at føle sig ensom. 

Her er nogle råd til dig, der føler sig ensom:

Anerkend følelsen

Først og fremmest er det vigtigt at erkende, at du føler dig ensom. Husk, at det er helt normalt at opleve ensomhed gennem livet. Faktisk svarede hele 94%, da vi spurgte ud på Instagram, at de havde følt sig ensomme. Det kan være overvældende at anerkende, man føler sig ensom - men husk, der er noget at gøre ved det.

Se ensomhed som noget, der besøger dig. Ikke noget du er 

Husk, at ensomhed er en følelse, som enten kan være kort- eller langvarig. Men det er ikke hele din personlighed. Derfor kan du også sagtens opleve, at ensomhedsfølelsen kommer snigende omkring visse mærkedage. Ligesom du kan føle dig ensom i selskab med andre. Prøv at tage initiativ til at lave nogle ting, der gør dig glad, når ensomheden banker på.

Snak om det

Selvom det kan være svært og grænseoverskridende, er det en god idé at fortælle det til nogen, du føler dig tryg ved. Måske dine forældre eller en tæt veninde. Hvis andre ved det, kan de også gøre sit for at hjælpe dig. Hvis du har svært ved at åbne op, kan du altid chatte med os - helt anonymt.

Chat med os


Praktiser selvkærlighed

Når man føler sig ensom, er det vigtigt at gøre noget godt for en selv. Om det er at gå en tur i naturen, se en film eller lave hjemme-spa så prioriter tid til at forkæle dig selv. Når man føler sig ensom, kan det være svært at huske, hvad der hjælper en, derfor kan du lave en liste med idéer til selvforkælelse, når du er glad. Så kan du altid kigge på den, når du har det dårligt.

Opsøg styrkende fællesskaber

Hvis du føler dig ensom, kan det hjælpe at opsøge fællesskaber, der styrker dig. Du kan lave frivilligt arbejde, starte en ny hobby eller fritidsaktivitet. På den måde møder du en masse nye mennesker og indgår i et nyt fællesskab.

Se vores fællesskaber


Søg hjælp

Hvis ensomhedsfølelsen har varet ved længe og langsomt føles som om den opsluger dig, så søg professionel hjælp. Der er ingen skam i at række ud og få den hjælp, der skal til, før du måske får det bedre.

Se mere

Viden om alt det, der er vigtigt for dig! Bliv klogere, bryd tabuer og find ud af, hvordan andre har det med at være ung lige nu.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Venskaber og familie
  • Krop og sex
  • Selvværd
  • Kærlighed
  • Skole og uddannelse
  • Trivsel
  • Andet

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
110 Resultater