Nyheder

GirlTalk

Nyheder

Det har vi opnået sammen i 2023!

I 2023 har flere piger end nogensinde før fået hjælp hos GirlTalk. Med en ny lokalafdeling i Odense, flere fællesskaber rundt om i landet, udvidede åbningstider i vores ungerådgivning og mange flere frivillige blev 2023 endnu et år, hvor vi nåede ud til rekordmange piger med vores tilbud om støtte og rådgivning. Så tusind tak til dig, der har gjort det muligt for os at styrke trivsel blandt piger og unge kvinder i årets løb.

Fysiske fællesskaber og vækst der virker
Året har stået i vækstens tegn for GirlTalk. I foråret åbnede vi en ny lokafdeling i Odense. Vi har nu afdelinger i Odense, Aalborg og sekretariat i København, så vi er geografisk godt spredt ud, og har mulighed for at nå endnu flere unge, der har brug for vores hjælp.  

Vi har blandt andet kunne tilbyde endnu flere nye fysiske fællesskaber også i Region Syddanmark og Nordjylland.I vores gruppetilbud om fysiske fællesskaber får piger og unge kvinder mulighed for at styrke deres sociale relationer, selvværd og skoletrivsel under trygge og styrede rammer.

Indsatserne viser allerede rigtig gode resultater på deltagernes trivsel, mentale helbred og motivation for at møde op deres uddannelse. Ved den seneste evaluering satte en tidligere deltager blandt andet disse ord på forløbet:

Man kunne være sig selv, og man kunne hvile i sig selv. Man skulle ikke sidde og sige alt muligt for at andre skulle se op til en. Man kunne bare være ærlig. Man blev ikke dømt på nogen måder
- Tidligere deltager på Sisterhood forløb

Med vores nye afdeling i Odense har vi også kunne udvide åbningstiderne i vores sms- og chatrådgivning, så der nu er endnu større mulighed for at piger kan tale med nogen hos os i de sene aftentimer, hvor svære tanker ofte kan presse sig på.  

Herudover har vi i år også sat endnu større fokus på vores digitale forældreunivers og vores gratis rådgivningstilbud henvendt til forældre. Vi tror nemlig på, at vi styrker unges trivsel bedst, ved at tænke forældrene ind. I vores rådgivningstilbud til forældre kan vi hjælpe voksne med at forstå, hvad der kan være på spil, når en pige mistrives. 

De mange nye tiltag har betydet, at vi i 2023 har haft mulighed for at støtte mange flere piger og unge kvinder end tidligere.  

Trænger du også til gode nyheder? Tilmeld dig GirlTalks nyhedsbrev her!

Mistrivsel på dagsordenen
2023 har også været året, hvor vi har kæmpet for at holde fokus på unges vilkår og udfordringer politisk, og hvor det lykkedes os at sætte aftryk politisk og i den offentlige samtale om mistrivsel og hvordan vi styrker og sikrer unges trivsel. 

Det har vi blandt andet gjort gennem artikler, debatindlæg og som eksperter i både podcasts og i dagspressen. I et større samarbejde med Aller Media har vi derudover været med til at sætte fokus på de udfordringer, som unge i dag står i, på tværs af landets største kvinde- og ungdomsmedier. Derudover har vi været til stede på Ungdommens Folkemøde og bidraget til P3’s topmøde om unge og trivsel. 

Vi har også været massivt til stede på sociale medier og med vores podcast. Her kæmper vi hver dag for at være et modstykke til den præstations-og perfekthedskultur, der præger mange unges liv.  På vores digitale kanaler har vi skabt trygge fællesskaber, hvor vi bygger hinanden op, nedbryder tabuer, starter samtaler og sætter fokus på de emner og problemstillinger, der fylder i ungdommen.  

Vores podcast er i 2023 er blevet lyttet til mere end 100.000 gange. Her har vi startet samtaler om, hvordan det som pige kan føles at have diagnoser som ADHD og autisme, hvordan ensomhed kan føles forskelligt, hvordan en spiseforstyrrelse kan styre ens liv, og hvorfor det er vigtigt at sætte grænser i et venskab. Næsten alle vores podcastafsnit har i år ligget i top 50 over de mest lyttede podcasts på Spotify, og vi har sneget os op i top 20 med to af dem.  

Det viser tydeligt, at vi formår at lave vedkommende indhold, som de unge kan se sig selv i. Det er vi stolte af, fordi forståelse for de unge er en afgørende forudsætning for at kunne hjælpe endnu flere i den virkelighed, der fylder for dem.

Tallene viser også, at interessen for vores budskaber vokser. Derfor vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for alt opmærksomheden, engagementet og interaktionerne på vores forskellige platforme. 

Vi gør det ikke alene
Ingen af årets resultater ville have kunne lade sig gøre, uden den massive opbakning vi får fra alle jer, der på forskellig vis bakker op om vores arbejde: private, erhvervslivet, fonde og kommunale, regionale og statslige samarbejdspartnere. 

Vi er glade for at opbakningen til os er så stor, fordi det er afgørende for, hvor mange vi kan hjælpe. Da vi i slutningen af året igangsatte en kampagne for at få flere frivillige med ombord, oplevede vi en overvældende interesse blandt unge i at blive frivillig hos os. Vi har i dag mere end 350 frivillige tilknyttet, der også er helt essentielle for den hjælp, vi kan tilbyde unge.  

Vi ser frem imod et nyt år, hvor vi håber på endnu mere opbakning, så vi kan hjælpe endnu flere. Vores mission er, at ingen piger mistrives, og at vi kan være til stede for både de enkelte piger, der har brug for en at tale med, samt for piger og unge kvinder bredt ved fortsat at være en aktiv del af den offentlige debat omkring mental trivsel. 

Men vi kan ikke gøre det alene, og vi glæder os til at fortsætte kampen sammen med jer alle i 2024! 

Få flere gode nyheder leveret direkte til din indbakke med GirlTalks nyhedsbrev.

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
54 Resultater