Viden

GirlTalk

Artikler

Den digitale sammensmeltning

I dag er internettet en selvfølge for de fleste. For mange unge smelter de to verdner sammen, og det digitale liv eksisterer som et grundvilkår for rigtig mange relationer og fællesskaber i ungdommen.

Unge er i dag langt mere online, end tidligere generationer nogensinde har været. Det har medført nye normer for, hvornår man er og bør være tilgængelig. Tidligere havde man typisk et frirum og helle hjemme på værelset. I dag har unge hele verden ved hånden døgnet rundt, så de er aldrig helt offline på samme måde. Det er helt afgørende at se de unges digitale liv som et grundvilkår, hvis man vil forstå, hvad skærm og sociale medier reelt har af betydning for de unge.

”Det kan være vanskeligt at sætte sig ind i, hvor integreret og betydningsfuld den digitale verden er i de unges liv. De lever under helt andre komplekse sociale rammer, hvor de skal navigere i digitale fællesskaber, i en grad det kan være vanskeligt at begribe omfanget af”.
- Anna Bjerre, Psykolog og Direktør i GirlTalk

I dag er det ofte på telefonen og på sociale medier, at fællesskaber foregår og bliver skabt. Samtidig kan sociale medier opleves som et forstørrelsesglas på de fællesskaber, som man ikke selv er en del af. Mange unge føler sig derfor forpligtede at være online og tilgængelige for ikke at gå glip af noget socialt.

Hele verden ufiltreret
Verden er blevet både global og digitaliseret, og det har betydning for både tempo og mængden af inputs, som unge i dag forholder sig til. Det kan være stressende og overvældende, når alt fra venner og bekendte, influencere og youtubere, breaking news, viden, trends og inspiration fra hele verden konstant vælter ind i deres feeds på telefonerne. Samtidig medfører de ufiltrerede online inputs en risiko for, at man kan danne sig forvrængede forestillinger om, hvordan verden ser ud, og hvilke idealer man skal leve op til.

 

Er du i tvivl om eller bekymret for dit barns trivsel, er det vigtigt at række ud efter hjælp. Del din bekymring med skolen eller andre voksne, som er vigtige i forhold til dit barns trivsel. 

Har du brug for at tale med nogen om dit barns trivsel? Så er du velkommen til at kontakte GirlTalks rådgivning for forældre. Book en tid til en samtale her.

Læs mere

Gå på opdagelse i vores artikler om unges trivsel. Her kan du få faglig indsigt og nye perspektiver på, hvordan du som forælder bedst kan støtte din datter og forstå hendes virkelighed. Læs om alt fra fællesskaber, gruppedynamikker, forældreinvolvering og hvordan du som voksen kan støtte op om selvværd og stærke relationer.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Forældrerollen
  • Mistrivsel
  • Selvværd
  • Fællesskaber

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
9 Resultater