Viden

GirlTalk

Artikler

Forældreinvolvering

Inden for forældrepsykologi taler man om forskellige former for forældreinvolvering. I det moderne forældreskab er det dog ikke kun vigtigt at kigge på, hvor meget man involverer sig, men det er også vigtigt at overveje, hvordan man gør det.

Graden af forældreinvolvering er særligt relevant, når man er forælder til en ung. Løsrivelse fra sine forældre er afgørende for den unges identitetsdannelse, og nogle forældre kan have svært ved at navigere i den nye forældrerelation, der ofte kræver mindre grad af involvering end tidligere. 

I en tid hvor der bliver talt meget om mistrivsel, kan nogle forældre udvikle et overengagement, hvor man som forælder ønsker at gøre livet lettere for den unge. Forældre kan blive meget bekymrede, og hvis det bliver et opmærksomhedsfokus fra forældrene at undgå, at den unge møder modstand, så kan den unge også få en oplevelse af, at det er forkert og farligt, når det sker. Men livet er fuld af naturlig modstand som kærestesorger og skuffelser.

”Det er naturligt, at man oplever modgang i et ungdomsliv, men kan vi som forældre håndtere at se, når vores barn er ked af det? Kan vi håndtere, at den forfærdelige naturlige proces er nødvendig for, at hun kommer igennem den?”
- Anna Bjerre, Psykolog og Direktør i GirlTalk

Som tæt voksen til en ung er det vigtigt at kunne udholde at være til stede i det svære sammen med den unge. På den måde viser man, at modgang ikke er farligt og skal undgås. Ved at være sammen med dem i modstanden, støtter vi dem i at få en erfaring med, at de selv er i stand til at overkomme udfordringer.

Er du i tvivl om eller bekymret for dit barns trivsel, er det vigtigt at række ud efter hjælp. Del din bekymring med skolen eller andre voksne, som er vigtige i forhold til dit barns trivsel. 

Har du brug for at tale med nogen om dit barns trivsel? Så er du velkommen til at kontakte GirlTalks rådgivning for forældre. Book en tid til en samtale her.

Læs mere

Gå på opdagelse i vores artikler om unges trivsel. Her kan du få faglig indsigt og nye perspektiver på, hvordan du som forælder bedst kan støtte din datter og forstå hendes virkelighed. Læs om alt fra fællesskaber, gruppedynamikker, forældreinvolvering og hvordan du som voksen kan støtte op om selvværd og stærke relationer.


Filtre
Filter viden

Vil du vide mere om:

  • Forældrerollen
  • Mistrivsel
  • Selvværd
  • Fællesskaber

Se, lyt eller læs:

  • Video
  • Blogindlæg
  • Podcast
Vis flere filtre Vis færre filtre
9 Resultater