Nyheder

GirlTalk

Nyheder

Vi tilbyder rådgivning til forældre og lancerer nyt univers

Med lanceringen af et nyt forældreunivers ønsker vi at sætte fokus på vores tilbud om gratis rådgivning til forældre. Formålet er at klæde forældre bedst muligt på til at navigere i relationen og håndtere rollen som forælder til en ung.

I snart 20 år har GirlTalk helliget sig til at hjælpe piger og unge kvinder. Igennem blandt andet sms- & chatrådgivning, terapisamtaler og fysiske fællesskaber har unge længe kunne søge hjælp og nogen at snakke med hos GirlTalk. Med opdateringen af vores digitale forældreunivers sætter vi nu endnu mere fokus på GirlTalks tilbud målrettet forældre. Formålet er at klæde forældrene omkring de unge bedst muligt på, fordi forældrestøtte er en vigtig vej til at styrke trivsel. Det fortæller Anna Bjerre, der er psykolog og direktør hos GirlTalk:  

”Vi ved, hvor vigtig en rolle forældre spiller, når det kommer til at sikre trivsel for piger og unge kvinder. Forældre er ikke uden betydning, fordi deres børn er blevet store, men det kan være svært at finde ud af, hvordan man som forælder til en ung bedst kan støtte og være til stede.”   

Hvad er normalt, og hvad er mit mandat?
Det gratis rådgivningstilbud til forældre er centralt i GirlTalks forældreunivers. Rådgivningen er fortrolig, foregår telefonisk, og det er muligt at booke en rådgivningssamtale her: Book en samtale (girltalk.dk)

Én af de rådgivere, der sidder bag telefonerne i forældrerådgivningen, er Alexia Kühn. Alexia har flere års erfaring med at rådgive forældre til unge, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor netop rådgivning til forældre med store børn er vigtigt.  

”Opgaven som forælder til en ung er mere flydende, end når man har små børn. Det kan gøre mange forældre i tvivl om, hvorvidt de gør det rigtige, og om de egentlig har mandat til at blande sig. Vi oplever tit, at forældre bliver i tvivl om deres relevans – om hvor meget de må byde ind, og om det overhovedet gør nogen forskel, at de involverer sig,” fortæller hun.  

Alexia Kühn fortæller også, at de som rådgivere bruger GirlTalks store viden og organisationens mangeårige erfaring fra arbejdet med piger og unge kvinder.  
”I rådgivningen kan vi tit bekræfte forældrene i, at det de oplever, er noget vi typisk ser, og at det ofte ikke er unormalt. Her kan vi både være med til at berolige dem, men vi kan også rådgive i forhold til, hvordan de konkret håndterer de udfordringer, de står i,” fortæller hun.  

Aktuelle artikler til inspiration  Udover rådgivningstilbuddet er det også muligt at gå på opdagelse i en række artikler i forældreuniverset. Her kan man læse om alt fra forældreinvolvering, præstationspres, fællesskaber og få gode råd og inspiration til at styrke og støtte op om sin datters selvværd. Artiklerne tager udgangspunkt i tematikker, der er aktuelle og relevante, og de er alle baseret på GirlTalks store indsigt på området og organisationens psykologfaglige fundering.  

Du kan besøge GirlTalks forældreunivers her.

 

Muligheden for at tilbyde forældrerådgivning og GirlTalks indsats målrettet forældre er støttet af Østifterne. 

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
45 Resultater