Nyheder

GirlTalk

Nyheder

Rikke Gøransson: ”Vi tilpasser os og vil ikke være til besvær”

I forbindelse med kampagnen 'Medsøster mod mistrivsel' fortæller tv-vært, Rikke Gøransson, ærligt om, hvad trygge relationer betyder for hende, og hvorfor hun finder stor værdi i kvindefællesskaber.

"Jeg tror, at det er en pige-kvinde-ting, det der med, vi tilpasser os, og vi skal ikke være til besvær. Altså, det er virkelig sådan en ting, som jeg synes, jeg kan mærke at den nye generation er lidt mindre optaget af. Da jeg voksede op, skulle man helst bare passe ind og ikke gøre det store postyr ud af sig," fortæller tv-vært Rikke Gøransson i GirlTalk-kampagnen ’Medsøster mod mistrivsel’.

Rikke Gøransson er selv født d. 8. marts på Kvindernes Internationale Kampdag. Med den nye dokumentarserie ’Hvorfor skal Rikke være smuk?’ på ViaPlay dykker Rikke Gøransson med en personlig tilgang ned i krops- og kvindeidealer, som hun med alderen er begyndt at forholde sig mere kritisk til.

I kampagnen ’Medsøster mod mistrivsel’ fortæller hun ærligt om, hvorfor hun ser en stor værdi i kvindefællesskaber og hvad trygge relationer betyder for hende.

”Jo ældre jeg er blevet, des mere har jeg fundet ud af, at de relationer, som jeg vælger fra, det er de relationer, som kræver enormt meget energi at være i. Det er de relationer, som er dømmende. Hvor man skal forsvare, hvordan man er, og hvordan man ser ud. Hvor man får svært ved at være den, man er,” fortæller hun og fortsætter:

”Nogen af de mildeste og mest aha-agtige og forbundne øjeblikke, jeg har haft, det har været i udelukkende kvindefællesskaber. Og det er ikke sådan, at vi sidder i en cirkel og snakker om menstruation, men jeg tror, at den der vished om, at der ikke er et ’male gaze’ - at man er helt fri fra det, det betyder noget. Når der ikke er nogen mænd at kæmpe om, så bliver det helt trygt, roligt og empatisk, og jeg føler, at der opstår en mildhed, hvis alle går ind, med en intention om, at nu passer vi på hinanden, som er ret unik,” forklarer Rikke Gøransson.

 

Du kan læse mere om kampagnen ’Medsøster mod mistrivsel’, og støtte op om GirlTalks arbejde med at sikre rådgivning og hjælp til alle de piger, der har brug for vores hjælp her: https://www.girltalk.dk/om/stot/medsoster-mod-mistrivsel/

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
52 Resultater