Nyheder

GirlTalk

Nyheder

Rose Svane: ”Der sker noget magisk, når kvinder er sammen"

I forbindelse med kampagnen 'Medsøster mod mistrivsel' fortæller hækledronning og GirlTalk ambassadør, Rose Svane om, hvordan hun oplever, at håndarbejde kan skabe et unikt fællesskab for piger og unge kvinder.

”Jeg oplever et utrolig stærkt fællesskab igennem min hækling. Der sker noget ret særligt, når man sidder så mange kvinder sammen og laver håndarbejde. Man sidder egentlig tit i stilhed, men det er som om, man kan mærke hinanden gennem håndarbejdet. Det er et trygt rum, og det er som om, at man bliver mindre sårbar og mere åben i håndarbejdets verden.” Sådan fortæller Rose Svane, der er influencer, hækledronning og GirlTalk ambassadør.

”Jeg synes, at det er meget vigtigt, at vi som kvinder bakker hinanden op. I min gymnasietid har jeg oplevet meget det modsatte - hvordan kvinder overhovedet ikke bakkede hinanden op, og det kan være ret voldsomt. Når vi bakker op om hinanden, kan vi løfte hinanden helt sindssygt meget,” fortæller Rose Svane videre.

Håndarbejde for selvværd og succes
For Rose Svane er fællesskabet omkring hækling helt unikt. Det er et fællesskab, som hun oplever inviterer deltagerne til at åbne op for sårbare samtaler.

”Når vi sidder og hækler, kan vi jo tale om alt muligt. Der er noget i det der med, at vi jo sidder og kigger ned i noget, og så tør vi tit at tale om nogle mere sårbare ting, fordi vi ikke behøver at have øjenkontakt hele tiden. Der er utroligt mange unge, der kommer på mine kurser, og de taler om, at de synes, at de har det svært i den her verden og har det svært med sociale medier, men at de ligesom føler sig hjemme, når de sidder her i det her rum. Med håndarbejdet føler de, at de endelig er gode nok, fordi de kan noget så simpelt som at slå knuder med en nål. Ja, det lyder skørt, men det kan virkelig noget,fortæller hun.

Samtidig oplever Rose Svane, er hækling er en god måde at opbygge selvværd, da man hurtigt ser resultater og oplever hurtige succeser.

”Når man hækler, så oplever man en masse succesoplevelser, og det giver en ret vild selvtillid, som hurtigt fungerer.  Jeg kan mærke, at når jeg sidder og hækler, og sidder med andre, der hækler, så synes vi selv, at vi faktisk er ret seje, fordi vi ligesom lykkes med noget. Og det gør jo bare, at man tror mere på sig selv,” slutter Rose Svane.

 

Du kan læse mere om kampagnen ’Medsøster mod mistrivsel’ her, og støtte op om GirlTalks arbejde med at sikre rådgivning og hjælp til alle de piger, der har brug for vores hjælp her: https://www.girltalk.dk/om/stot/medsoster-mod-mistrivsel/

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
52 Resultater