Nyheder

Kunstnere fortolker ’medsøsterskab’ på nye støttebeviser

Nyheder

Kunstnere fortolker ’medsøsterskab’ på nye støttebeviser

Kunstnere fortolker ’medsøsterskab’ på nye støttebeviser

Vi håber, at der vil være masser af medsøsterskab at finde under landets juletræer i år. Med opgaven om at fortolke ordet ’medsøsterskab’ har vi bedt tre kunstnere om at skabe et værk for GirlTalk. På den måde kan du give noget smukt til dig selv, et menneske tæt på eller den helt perfekte værtindegave samtidig med at du støtter vores arbejde for at mindske mistrivsel blandt piger og unge kvinder. Det er en gave, der både pynter, og som gør en forskel. 

Her kan du møde de tre kunstnere, der i den gode sags tjeneste har tegnet, designet og fortolket konceptet og høre om de kreative tanker bag deres arbejde. 

Cast Ello

På en tegnestue midt på Vesterbro sidder Sine Adam Andersen koncentreret over arbejdsbordet. Under aliasset ’Cast Ello’ arbejder Sine Adam Andersen i et sort/hvidt univers, hvor blyant og kul dominerer hendes tegnestil. Hendes stil er rå og realistisk med inspiration fra både vildtvoksende rosenhaver, japanske storbyer og industrielle materialer. Hendes streg er mættet med kraftige skygger og stærke kontraster, når hun udfolder personlige narrativer under temaer som køn, queer-identitet og feminisme. 

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville bruge rosen som motiv. Rosen er gennem tiden blevet brugt som symbol for skønhed og kærlighed. Det er den røde rose, du giver til kvinden du elsker. Men rosen er mere end en flot blomst. Rosen kan samtidig værne og beskytte med sine spidse torne. Derfor har jeg valgt den som et symbol på medsøsterskab,” fortæller Sine Adam Andersen.

En rå rosenhave og ro i hovedet
For Sine har kreativiteten længe været en personlig strategi til at finde ro i sig selv – en konkret måde at få et fysisk output for hendes til tider kaotiske indre univers. 

”For mig er det at udtrykke sig kreativt, en slags ventil der dagligt lige skal skrues på, for at jeg er velfungerende. Jeg bruger også kreativiteten i perioder, hvor virkeligheden er for overvældende. Så dykker jeg ind i mine egne universer og skaber historier og karakterer.” 

Sine er kunstneren bag ét af de nye støttebeviser. På værket ses Sines karakteristiske blyantstreg, hvor den røde rose er hovedmotivet, der omgiver to kvindelige figurer. 

Og netop trygge og inkluderende fællesskaber har været afgørende for Sine i hendes fortolkning af medsøsterskab.  

“Selvom du har gode veninder, som du elsker over alt på jorden, er det ikke altid sikkert, at de altid forstår, præcis hvad du gennemgår, og så kan det være svært at åbne op og være ærlig. Mit bedste råd er derfor at søge efter fællesskaber, hvor du kan møde andre i din aldersgruppe, som kæmper med de samme ting som du gør,” fortæller hun. 

Sine håber, at hendes værk for GirlTalk kan være et værk, som kvinder kan finde styrke i. 

CHRISTINE LYKKE

Christine arbejder hjemme fra sin lejlighed på Amager. Omgivet af finurlige fund fra loppemarkeder og genbrugsbutikker arbejder Christine med alt fra tusch til tyktflydende akrylmaling og påsatte pailletter i hendes værker. 

”Medsøsterskab er at få styrke i et kærligt fællesskab. Med min illustration vil jeg ramme noget der både er blødt og hårdt, kærligt og magtfuldt. Scepteret er et symbol for den stærke kraft der findes blandt de personer, der tager del i søsterskabet, og hvis lysstråler oplyser verdenen omkring os. Jeg har brugt mixede materialer til at skabe dybde og kontrast i billedet som farveblyant, gouache, akvarel og fedtfarver,” fortæller Christine.

Magisk realisme og troldehænder 
Hendes kunstneriske stil kan beskrives som magisk realisme, der udføres med et mix af medier og materialer. Hun er inspireret af den japanske tegneseriekultur, og hun gæster jævnligt festivaler med sine værker og farverige fortællinger. Hendes udtryk har rødder i et magisk univers, hvor trolde, magiske kræfter og vilde farver blandes med elementer fra hverdagens trivielle realisme. Og nu har hun kanaliseret sin særegne stil udi en fortolkning af ’medsøsterskab’ på ét af GirlTalks støttebeviser. 

”Med værket havde jeg lyst til at illustrere den magiske kraft der løber igennem kvinder, så jeg startede med tanken om et skinnende scepter. Jeg tilføjede de omfavnende hænder som symbol for dem, der støtter medsøsterskabet.” 

Og Christine Lykke er ikke i tvivl om, hvad der kendetegner en medsøster for hende. Hendes svar falder prompte; 

”Styrke. Det er uden tvivl dét, der karakteriserer en medsøster. Styrke til at være sårbar og styrke til at stå fast og til at hjælpe andre. Der er en stor styrke i at gå sammen og løfte i flok. ” ​​

LAURA MØRK

Med sin digitale tegnetablet har den grafiske designer og kunstner Laura Mørk altid pen og papir ved hånden. I arbejdet med at fortolke ’medsøsterskab’ som et kunstværk for GirlTalk valgte hun lyserøde og blå farvenuancer til sin grafiske illustration af en tæt forbundet buket blomster. 

”For mig er medsøsterskab en forbindelse mellem kvinder, der står sammen og støtter op om hinanden. Jeg håber, at mit værk vil fungere som en fin, lille dekorativ reminder om, hvor vigtigt medsøsterskab er. At sammenhold betyder noget, og at det er vigtigt, at vi udviser hinanden tillid og respekt”. 

Grafisk girlpower og sammenhold
I sit arbejde som grafisk designer hos GirlTalk arbejder Laura Mørk særligt med digitale designs, der afspejler emner som køn, psykisk sårbarhed, pubertet, ungdom og pigeliv. Hun leverer flotte illustrationer, der er en del af organisationens visuelle univers. Som en del af fællesskabet hos GirlTalk har hun på tætteste hold oplevet, hvilken forskel GirlTalks arbejde gør for andre. 

”Jeg har set, hvordan GirlTalk formår at støtte og skabe fællesskaber for unge kvinder, som har det svært. Det er en styrke i at kunne sige til, når man har brug for støtte eller omsorg. Det er aldrig pinligt at have brug for at læne sig op ad andre engang imellem - det kan tværtimod hjælpe med at styrke både dig og dine relationer,” fortæller hun. 
 

Du kan købe de tre kunstværker som A4 print trykt på 150 grams højkvalitets genbrugspapir og støtte GirlTalks arbejde her: 

https://shop.girltalk.dk/  

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
53 Resultater