Nyheder

Amalie

Nyheder

"Vi leder alle sammen efter andre, der minder om os selv"

Nu får 15-18-årige piger glæde af ny indsats mod mistrivsel, som de selv har været med til at skabe.

I samarbejde med seks ungdomsuddannelser udruller GirlTalk nu pilotindsatsen ’Sisterhood’, som gennem samtale og kreativitet skal styrke trivslen blandt piger i alderen 15 til 18 år.

Hvordan mener piger og unge kvinder selv, at vi kan styrke deres trivsel? Det undersøgte GirlTalk sidste år i vidensprojektet ’De pressede pigeliv’ med støtte fra Ole Kirk's Fond. 

Mere end 800 piger deltog i undersøgelsen, og det stod hurtigt klart, at pigerne efterspørger et fællesskab med andre ligesindede, hvor de kan dele deres tanker og følelser og finde ud af, at de ikke er alene.

Resultatet blev et kreativt gruppetilbud døbt 'Sisterhood’, som nu rulles ud på seks ungdomsuddannelser i efteråret.

Det kreative gør det lettere at tale om det svære
Et fokus blandt deltagerne i undersøgelsen var, at det kan være svært at dele tanker og følelser med andre, men at særligt to faktorer kan være med til at skabe et rum, hvor de tør åbne op; nemlig at stemningen skal være positiv og uformel, og at der hver gang skal være et kreativt element i spil.

En af deltagerne i undersøgelsen forklarer det sådan:

"Når man laver noget, imens man snakker, så er det ikke ligesom at være til f.eks. et møde, hvor man skal kigge hinanden i øjnene, imens man fortæller om alt det, der gør ondt indeni."

På den baggrund er Sisterhood-tilbuddet udviklet med fokus på en uformel atmosfære, hvor piger fra de medvirkende skoler mødes om det kreative som ’et fælles tredje’, der kan gøre det lettere at tale om de svære følelser og samtidig træde ind og ud af den fælles samtale efter behov.


Otte uger med samtaler og kreativitet
Et Sisterhood-forløb strækker sig over 8 ugentlige sessioner, hvor de medvirkende piger mødes på deres respektive uddannelsessteder i en fast gruppe på 6-8 deltagere og to faste frivillige gruppeledere fra GirlTalk. I gruppen kan de vende tanker og følelser, der fylder, samtidig med at de samles om at være kreative gennem eksempelvis at tegne.

Målet er, at pigerne efter endt forløb har opnået øget trivsel, en bedre og sundere selvfølelse samt har fået værktøjer til at udvikle og fastholde sunde relationer og håndtere udfordringer i deres liv. Da vi ved, at piger i mistrivsel er i højere risiko for at droppe ud af deres uddannelse, er det desuden forhåbningen, at Sisterhood også her vil have en forebyggende effekt.

 


Seks ungdomsuddannelser afprøver Sisterhood
I alt har 6 forskellige ungdomsuddannelser takket ja til at være en del af GirlTalks pilotafprøvning af Sisterhood i efteråret 2022. Der er nærmere bestemt tale om Gefion Gymnasium, NEXT, Mulernes Legatskole, Syddansk Erhvervsskole, Aalborg Katedralskole og FGU Aalborg, som nu glæder sig til at kunne tilbyde 'Sisterhood' til deres elever.

Indsatsens frivillige uddannes og superviseres løbende af GirlTalk, og alle frivillige er nu rekrutteret og klar til at gå i gang med arbejdet. Og også i GirlTalk er forventningerne til Sisterhood høje.

"Det har fra begyndelsen været tydeligt, at der er behov for trivselsfremmende tiltag blandt de ungdomsuddannelser, vi har været i dialog med. Vi er derfor glade for, at vi med et brugerinddragende tilbud som Sisterhood kan være med til at bekæmpe den stigende mistrivsel blandt deres elever og måske endda hjælpe med at sikre, at flere piger gennemfører deres uddannelse", udtaler Ditte Wagner, projektkonsulent på Sisterhood.

 

Sisterhood er støttet af Ole Kirk's Fond. Illustrationerne her er lavet af deltagere i første del af udviklingen af tilbuddet.

 Læs hele rapporten her.

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
50 Resultater