Nyheder

GirlTalk

Nyheder

GirlTalk kalder til timeout for piger sammen med Odense Håndbold 

Med initiativet #TimeoutForPiger sætter GirlTalk i samarbejde med Odense Håndbold fokus på den perfekthedskultur, der hersker blandt mange unge piger i sports- og foreningslivet. Næsten to ud af tre teenagepiger stopper nemlig med at dyrke sport på grund af usikkerhed og pres fra både omverdenen og fra dem selv. 

Rigtig mange piger stopper med at dyrke sport og falder fra foreningslivet, når de rammer teenagealderen. Det er tilfældet for næsten to ud af tre teenagepiger, der rapporter om usikkerhed, perfekthedskultur og pres som årsager. Det er baggrunden for initiativet #TimeoutForPiger, hvor Odense Håndbold i samarbejde med GirlTalk sætter fokus på at punktere perfektionskultur og at fremme miljøer og foreningsliv, hvor piger kan trives. 

Se her, hvordan vi sammen går til kamp for piger i foreningslivet.

Med initiativet ønsker vi at kalde til timeout for piger, for at give plads til, at piger og unge kvinder kan tage en tiltrængt pause fra forventningerne om alt det perfekte. Dagsordenen er at italesætte og at forebygge det pres, som mange piger og unge kvinder oplever. For det skal være okay, ikke at være okay.   

Store problemer kræver stærkt samarbejde 
GirlTalk og Odense Håndbold opfordrer andre sportsklubber og aktører i det danske foreningsliv til at deltage og bakke op om det vigtige initiativ ved at sprede budskabet om #TimeoutForPiger.  

Hos GirlTalk er man begejstret for samarbejdet med Odense Håndbold, da det viser, hvor afgørende det er, at forskellige aktører på tværs af landsdele og områder er fælles om at sætte pigers trivsel på dagsordenen.  

”Vi er glade for at sætte fokus på trivsel og perfekthedskultur blandt piger og unge kvinder i samarbejde med Odense Håndbold. Mistrivselskrisen blandt danske unge er et problem, der vedkommer os alle, men det samme gør løsningen. Initiativet her er vigtigt, for det viser, hvad vi kan, når vi står sammen på tværs af aktører og sektorer. Store problemer kræver nemlig stærkt samarbejde, og det er vigtigt, at vi er fælles om opgaven, når vi vil mistrivsel til livs,” siger Anna Bjerre, der er direktør i GirlTalk. 

 

Læs mere om #TimeoutForPiger her 

 

FAKTA OM #TIMEOUTFORPIGER

GirlTalk og Odense Håndbold er med initiativet #TimeoutForPiger gået sammen om at danne fælles front mod perfekthedskulturen. 

Odense Håndbold er en elitehåndboldklub, som gør sig i landets bedste kvindelige håndboldrække, og for femte år i træk spiller med i EHF Champions League. Her spiller nogle af verdens største kvindelige håndboldprofiler, for hvem perfekthedskulturen har været- og stadig er en tyngde, som vi ved, at mange piger rundt om i landet også bærer med sig. 

Læs flere

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
50 Resultater