Nyheder

Amalie Stender

Nyheder

Ny indsats skaber tryghed hos influenter: “Det er rart at have GirlTalk som sikkerhedsnet"

Med indsatsen Girls Empower Girls kan unge influenter få hjælp af GirlTalks psykologer til at håndtere de udfordringer, de kan møde som rollemodeller for deres unge følgere.

Mange unge søger svar hos deres yndlingsinfluenter, når de oplever udfordringer, de ikke ved, hvordan de skal løse. Men influenter er ikke rustet til at rådgive, og derfor får de nu assistance fra GirlTalk med indsatsen 'Girls Empower Girls'.

Mange unge søger svar hos deres yndlingsinfluenter, når de oplever udfordringer, de ikke ved, hvordan de skal løse. Men influenter er ikke rustet til at rådgive, og derfor får de nu assistance fra GirlTalk med indsatsen 'Girls Empower Girls'.

’Jeg synes, der er en tryghed i, at jeg altid kan komme til GirlTalk, når jeg får henvendelser, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal håndtere’, lyder det fra influent og podcaster Camilla Munksø.

Sammen med 15 andre influenter sagde hun sidste år ja til at være en del af GirlTalks nye indsats ’Girls Empower Girls’ – en indsats, hvor unge influenter i samarbejde med GirlTalk sætter fokus på mental trivsel på deres platforme og samtidig bliver klædt psykisk og fagligt på til influentrollen. Og særligt sidstnævnte har der ifølge influenterne været brug for.

For med rollen som influent følger desværre ikke nogen manual, som kan klæde influenten på til det ansvar, det indebærer at have flere tusinder af unge, som ‘kigger med i ens liv’ på godt og ondt. Det betyder, at mange influenter oplever at havne i ubehagelige situationer, som de ikke havde forudset, og som de måske heller ikke ved, hvordan de skal håndtere. 

Netop denne problematik var en af grundene til, at GirlTalk sidste år iværksætte indsatsen Girls Empower Girls - til gavn for både influenterne og deres følgere.

 

“En pige spørger, om hun er for tyk - hvad skal jeg svare?”
Influenter har typisk en ulige relation til deres følgere, fordi følgerne opbygger en nær relation og tryghed til dem, mens influenterne ikke lærer deres følgere at kende på samme måde. Det betyder, at mange influenter oplever at få kommentarer og spørgsmål, som går meget tæt på - og sommetider tættere på, end de har lyst til.

“Vi har bl.a. hørt eksempler på henvendelser, hvor helt unge piger sender billeder af sig selv og beder influenten om at vurdere, om de er for tykke, beder om råd til, hvordan de kan stoppe med at selvskade, eller blot for at ventilere deres følelser. Det kan være svært at håndtere, når man som influent bare er en helt almindelig kvinde uden nogen faglige forudsætninger for at hjælpe, og det er hverken influenten eller pigen, som har brug for hjælp, tjent med”, forklarer Amalie Stender, der er projektansvarlig i Girls Empower Girls.

 

Undervisning og direkte ‘SOS-linje’ hjælper 
Derfor er en vigtig del af Girls Empower Girls at klæde influenterne på til at håndtere situationer og henvendelser, som ellers kan være svære. Det sker bl.a. gennem løbende temaaftener, hvor influenterne kan blive klogere på relevante problematikker og stille de spørgsmål, der presser sig på.

Jeg har lært mere om pigers mentale helbred
- Influent fra Girls Empower Girls

Influenterne har også fået en guide, som skal hjælpe dem med at håndtere forskellige typer af henvendelser - dog med det udgangspunkt, at influenterne henviser til GirlTalk, hvis pigen har brug for mere end en venskabelig snak. For influenterne er ikke rådgivere, og de har derfor hverken kompetencerne eller rammerne til at sikre, at pigen får den fornødne hjælp. Af samme årsag har influenterne også fået en telefonisk SOS-linje, de kan ringe på, hvis der opstår en akut situation, som de er nødt til at reagere på med det samme. 

“I GirlTalk har vi tidligere haft en situation, hvor en af vores ambassadører fik en besked fra en følger, som var akut selvmordstruet, og den situation skal en ung influent aldrig stå alene med”, forklarer Amalie Stender.

Og hos influenterne falder hjælpen på et tørt sted. Den nyligt iværksatte evaluering af Girls Empower Girls viser, at samtlige af influenterne fortæller, at de har fået ny viden og redskaber, og er blevet klogere på, hvordan de kan sætte grænser og passe på sig selv i rollen som influent.

"Jeg har lært mere om pigers mentale helbred, hvordan man bedst muligt sender dem videre, om grænsesætning, sociale medier og hvilke emner, der fylder meget hos de unge piger", fortæller en af de medvirkende influenter i evalueringen.

Flere fremhæver samtidig, at det er en tryghed at vide, at de altid kan henvise til GirlTalk, når de får henvendelser, som de ikke ved, hvordan de skal tackle.

Girls Empower Girls er støttet af Samfonden, og 16 influenter var med i første fase. Et antal, som vi i efteråret 2022 fordobler.

 

 

Om Girls Empower Girls

Vores 16 ambassadører i Girls Empower Girls er alle unge kvinder, som brænder for at gøre en forskel for deres medsøstre. Gennem egne erfaringer og gode råd fra GirlTalk sætter de fokus på temaer, som ofte fylder i ungdomslivet.

I foråret 2022 deltog 16 ambassadører i projektet. Et antal, som vi fordobler i efteråret 2022. 

Ambassadørerne uddannes løbende inden for forskellige emner og de har mulighed for at modtage supervision fra GirlTalks psykologer.

Se alle medvirkende i girls empower girls her

Læs flere

Flere Nyheder

Her finder du seneste nyt, pressemeddelelser og udgivelser fra GirlTalk


Filtre
Filter nyheder

Vil du vide mere om:

  • Pressemeddelelser
  • Publikationer
  • Nyheder
53 Resultater